02-dvijeU petak 14. oktobra u 20 časova, u Velikoj sali Akademije 28, biće premijerno izvedena predstava Dvije, po tekstu Tene Štivičić, a u režiji Ane Todorović-Diallo. Ovom predstavom označava se početak pozorišne sezone na večernjoj sceni Akademije 28.
Drama Dvije govori o neobičnim prijateljstvu dve zagrebačke dvadesetogodišnjakinje upletene u, isto tako, neobičan ljubavni trougao. Kroz melodramatičnu priču i naizgled površan prikaz svakodnevnice data je gorka slika jednog vremena.

“Dvije nisu kao sve cure iz našega grada, one hodaju gradom rasipajući sigurnost kao konfete. Izmeću lakih droga, tabloida, estrade i zbunjene seksualnosti, one misle da žive kao Seks i grad. Samo bez seksa i bez grada. Jer naš grad nije Menhetn. Dvije hodaju našim malim gradom, prolaze pored nas s Tigijem u kosi, Stingom na nosu i Chance-om na zapešću i čekaju da grad odraste. Ne znaju ni same, kad on zapne i stoji godinama, stoje li i one ili njihovo vrijeme prolazi.”

U predstavi igraju: Snežana Knežević,  Ana Todorović – Diallo, Jasmina Dimitrijević i Ivan Nikolić.
Nakon predstave, u Klubu Akademije 28, akustični duo Ivica&Marica izvešće klasike evergrina, u kombinaciji sa bluzom, rokom i obradama MTV hitova.

Pretpremijera zakazana je za sredu 12 oktobra u 20č, u Velikoj sali Akademije 28.

Ulaz na oba izvođenja je besplatan.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..