predstavaDon Huan predstavlja ne samo mit potekao iz španske kulture, već u Zapadnoj kulturi široko rasprostranjenu inspiraciju mnogim autorima. U dugačkom nizu interpretacija, Zoriljina, iako iz pera slavnog romantičarskog pesnika i dramskog pisca, nije najoriginalnija, ni najsugestivnija, niti najdublja, ali je najteatralnija. (13.10.2011//DOB)


U adaptaciji i režiji Hesusa Prijeta priča o Don Huanu zapostavlja linearnu naraciju, i na taj način, iako kinematografski, povećava pozorišni izraz i približava nas savremenom teatru. Don Huan Tenorio Hesusa Prijeta imao je premijeru leta 2009. u Havani, na Kubi, i brojna međunarodna gostovanja.

Vladimir Kruz, pored mnogobrojnih filmskih i televizijskih uloga od 2000. godine aktivan je i u pozorištu. Kao reditelj, pored Horhea Perugoriea potpisuje i film iz 2001. "Afinidades'' rađen po motivima romana ''Kamerna muzika'' Reinalda Montera. Internacionalnu prepoznatljivost mu je doneo film "Jagode i čokolada" koji je 1995. nominovan za Oskara.

Hesus Prieto, pored televizijskih i filmskih ostvarenja, prevashodno je posvećen pozorištu. U profesionalnim je vodama više od dvadeset pet godina,
imao je učešča kako u pozorišnim predstavama, tako i u audiovizuelnim medijima i učestvuje u nastavi različitih disciplina na raznim školama
povezanim sa scenskim umetnostima i kinematografijom.


Adaptacija i režija: Hesus Prijeto, po drami Hose Zorilje
Igraju: Hesus Prijeto, Vladimir Kruz, Debora Domingez i Rakel Ramos
Trajanje: 75 min

Cena ulaznice je 300,00 dinara.

U organizaciji Doma omladine Beograda, Ambasade Španije u Beogradu i Instituta "Servantes".
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..