SumaOvog vikenda na repertoaru pozorista TEATAR 78 nalaze se dve predstave za decu. U subotu 8. oktobra u 17h je "ŠUMA CUDA" u produkciji TEATRA 78 & u nedelju, 9. oktobar u 12h "TO, DOBRO DRVO" u produkciji: TEATAR 78, ARTE I CROS-EDUC

Dečja scena

ŠUMA ČUDA

„Šuma čuda“ je bajka namenjena velikoj i maloj deci. Za svu decu koja su na putu odrastanja, ali i za one koji misle da su već dovoljno zreli.

Zlobnica Veštica zajedno sa svojim pomoćnikom – Zlobodanom, Zlobom skovala je zao plan! Počela je da govori strašne laži o lepoj princezi Ljupki, svima u kraju – kako je Ljupka lenja, neradnica prava, kako samo voli da drema i spava, kako je aljkava, pa čak i glupa! Princ Leposlav – Lepi, inače ludo zaljubljen u princezu Ljupku, koji je bio spreman da je oženi, strašno se razočarao u svoju ljubav, kada je od Zlobe čuo ove glasine. Princeza odlazi u Šumu čuda, kako bi srela svog princa Leposlava. Šuma čuda je skovište Zlobnice Veštice i simbol svega što ne valja. Princeza, vođena svojim srcem, upada u zamku koju je Veštica za nju pripremila. Da li će zlo pobediti dobro na kraju ove bajke? Da li će Princ, pored svih laži, ipak otići da spase princezu Ljupku od zle Veštice?

Ova urnebesno smešna bajka je autorsko delo Mine Aleksić, koja potpisuje scenario i režiju. Cela drama je napisana u lako pamtljivom stihu i edukativnog je karaktera. Ovu originalnu priču prate zabavni songovi i lepa scenografija.

Predstava je namenjena deci od 3 do 12 godina.

Dramaturg i reditelj:
Mina Aleksić

Uloge:
Veštica Zlica – Dragana Nenadić
Princeza Ljupka – Marijana Dugalić/Jelena Jokić
Princ Leposlav Lepi – Dejan Stojaković
Dobrota Vila – Jelena Velkovski
Pomoćnik Zloba – Nemanja Janičić



TO, DOBRO DRVO

- Po najboljoj knjizi za decu u Srbiji u 2010. godini
književnika Miodraga Jakšića -

Predstava TO, DOBRO DRVO rađena je po istoimenoj knjizi Miodraga Jakšića. Ovo je priča o dečijoj ljubavi prema prirodi, koja kroz dirljive songove pokušava da probudi svest u mladima da priroda mora da se čuva. Drveće je izvor života i ukoliko ga budemo uništavali kao i ostale biljke, vazduha i nas ne bi bilo.

Ova ekološka predstava prepuna je songova, koreografija i mladih glumaca koji žive i vole TO, DOBRO DRVO, koje je živo i govori, kreće se, baš kao i ljudi.
Predstava je namenjema uzrastu od 3 do 13 godina.

Dramaturg:
Predrag Jakšić

Peditelj:
Mina Aleksić

Uloge:

Dobro drvo - Nemanja Janičić
Dečak Rastko - Stevan Piale /Aleksandar Raičević
Seka Anđela - Mirjana Marković
Tata  I Šumar - Dejan Stojaković
Mama - Dragana Nenadić


Produkcija:
CROS-EDUC,
ARTE i TEATAR 78

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..