Saradnja Beograda i Njujorka na seriji digitalnih performansa - Pozorište La MaMa i organizacija CultureHub iz Njujorka sa kolektivom Eho animato iz Beograda pripremaju posebno izdanje programa Downtown Variety: Serbia edition za petak, 19. februar 2021. Ideja programa Downtown Variety je da se estetika čuvenog La MaMa kafea iz 60-tih prenese na virtuelnu platformu koja povezuje izvođače i publiku uživo na različitim krajevima sveta. Članovi kolektiva Eho animato uredili su program koji će predstaviti raznorodne umetničke prakse koje u sebi spajaju umetnost i nove tehnologije.

Predstaviće se doplgenger duo, Ivana Ivković, projekat AIVI (Aleksandar Bulajić, Ana Popović, Isidora Pejović Blagojević, Maja Maksimović & Sunčica Pasuljević Kandić), u saradnji sa Centrom za promociju nauke i Anom Knežević, Vizuelno Antropološki centar – Miklós Barna-Lipkovski, Markiza de Sada, Björnsonova i Milica Stefanović, Sandra Nikač, Dobrivoje Milijanović & Jovana Ivanac i članovi kolektiva Eho animato (Ana Konstantinović, Željko Maksimović, Marija Kovačina i Tamara Baračkov).  

Downtown Variety: Serbia Edition biće dostupan uživo na vebsajtu i fejsbuk stranicama La MaMa pozorišta (www.lamama.org) i organizacije CultureHub (www.culturehub.org/watch) u petak 19. februara 2021. u 22.00 (CET).

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..