Veliki je izazov čitati kultnu Kovačevićevu dramu preko zoom-a. Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo našim kolegama, pogledajte online predstavu na Božić u 20 časova. Svakim šerom povećava se donacija za Udruženje dramskih umetnika Srbije. Kultna drama, glumačke legende i humanost na delu – spektakl je zagarantovan! Na Božić u 20 časova na Mozzartovom YouTube kanalu biće emitovana predstava „Balkanski špijun“, u do sada neviđenoj postavi: Dragan Bjelogrlić u ulozi Ilije Čvorovića, Mima Karadžić kao Đura, Vesna Trivalić tumači lik Danice, Branka Katić ćerke Sonje, a Gordan Kičić Petra Markova. Za svaki šer tokom prva 24 sata, kompanija Mozzart povećava fond za pomoć Udruženju dramskih umetnika Srbije, a i sami glumci odrekli su se svojih honorara kako bi se prikupilo što više novca.

Onlajn probe su uveliko u toku i po njima se vidi da publiku očekuje mnogo smeha i dobre zabave, a čuvene glumce će najavljivati Zoran Kesić.

- Raduje me ovaj projekat, u dobrom sam društvu – istakla je Branka Katić. – Svi se po prvi put susrećemo sa ovim formatom predstave, preko zoom aplikacije. Pružićemo publici šansu da zaviri u naš glumački proces, pozivamo ih da budu sa nama dok čitamo kultnu dramu Duška Kovačevića „Balkanski špijun“. To je baš lep izazov za sve nas.

Predstava u produkciji Spotlight-a biće dostupna za gledanje ukupno 48 sati, a kompletna postava poziva sve da šerovanjem tokom prva 24 sata učestvuju u širenju dobre energije, ali i svesti o stanju kulture koja je pogođena epidemijom korona virusa.

- Nadam se da ćemo uspeti da pomognemo našim kolegama kojima je pomoć u ovim teškim vremenima neophodna – zaključila je Branka Katić.
„Ako me se sete – sete, ako me se ne sete – to je bila moja dužnost“, glasi replika iz „Špijuna“. Sada je potrebno da ispunimo našu dužnost i pomognemo kulturi da pregura težak momenat. Dovoljan je samo jedan šer...    

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..