U toku maja meseca, posle veoma uspešnog izdanja digitalnog Filozofskog teatra, Bitef teatar će realizovati novu seriju razgovora, ovoga puta vezanih za savremenu plesnu scenu, pod nazivom  Nastavimo iz početka –  TROUGAO - (IZ)VANREDNA PLESNA SCENA. U ovim razgovorima gosti će odgovarati na pitanja vezana za trenutnu situaciju u sferi plesa, performansa ali i šire, na polju kulture i umetnosti. Razmatraće se i moguće perspektive, u kom pravcu možemo ili bi trebalo da se krećemo, i koji su mehanizmi borbe za bolje uslove rada umetnika na nezavisnoj pozorišnoj sceni.

Takođe, sagovornici će pokušati da detektuju šta je to novo uzbudljivo, bitefovsko na evropskoj pozorišnoj sceni.
 
Ovi razgovori emitovaće se na youtube kanalu Bitef teatra jednom nedeljno u formi jednosatne emisije, u kojoj učestvuje tri umetnika ili teoretičara koji žive i rade u Srbiji, Berlinu, Zagrebu, Štokholmu, Amsterdamu, Ljubljani…
 
Prvi razgovor biće emitovan u subotu 16. maja u 19 časova na youtube kanalu Bitef teatra u kome će učestvovati Dunja Jocić, koreografkinja koja živi i radi u  Amsterdamu, Saša Božić, dramaturg i pozorišni reditelj iz Zagreba i Isidora Stanišić, koreografkinja, izvođač i pedagog savremene igre iz Beograda.
 
Razgovori će gledaocima biti dostupni i nakon prvog emitovanja, i biće sačuvani u arhivi Bitef teatra, kao važno svedočanstvo o jednom specifičnom društvenom periodu i okolnostima koje su donele velika iskušenja umetnicima u njihovom radu i stvaralaštvu.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..