studiocentarStudio Centar je osnovan 2006. godine sa ciljem da deci i mladima omogući proširivanje vidika i interesovanja, da podstakne razvijanje njihovih talenata, kao i da im pruži neophodno kulturno obrazovanje.
U prvih pet godina rada Studio Centar je stekao veliki broj polaznika i zajedno sa njima realizovao jedanaest pozorišnih predstava. Zajedničkim radom obrađivali smo teme koje se pre svega tiču njihove generacije. Naše predstave bude veliko interesovanje, pre svega među tinejdžesrskom populacijom, a predstave “Mi deca sa stanice Zoo” i “Baš naš kabare – predstava na 8 svetskih jezika”, učestvovale su sa velikim uspehom na Internacionalnim pozorišnim festivalima u Austriji I Nemačkoj. Predstave “Tajni dnevnik Adrijana Mola” i “21-12-2012” tokom prošle sezone odgledalo je preko 2000 ljudi, pretežno tinejdžera.

U protekloj godini Studio Centar je započeo saradnju sa Malim pozorištem “Duško Radović” sa kojim je realizovao predstavu “21-12-2012”. U saradnji sa Muzejom grada Beograda predviđena je realizacija projekta “oživljavanja” Konaka Kneginje Ljubice, kako bi se istorijska dešavanja koja su se zbivala u ovom zdanju približila beogradskim tinejdžerima.

Od septembra meseca 2011. godine, pored pozorišnog studija koji trenutno broji preko 70 članova uzrasta od 7 do 18 godina, Studio Centar proširuje svoju delatnost, pa će se u ponudi naći: horski studio, studio gitare, studio klavira i klavijatura, kao i dizajn studio. 

Novina u edukativnom programu Studio Centra je i organizovanje bioskopskih projekcija kultnih filmova za sve svoje polaznike.  Projekcije će se organizovati dva puta mesečno. 

Kao i svake godine, tako i u sezoni koja je pred nama, Studio Centar će realizovati dve nove pozorišne predstave: “Holivud” po motivima romana “Ubio ga Holivud” Stivena Bočka i “Plava Ptica” Morisla Meterlinka. Pored novih predstava, na redovnom repertoaru biće postojeće predstave: “Mi deca sa stanice Zoo”, “Tajni dnevnik Adrijana Mola” i “21-12-2012”.

Do kraja sezone, Studio Centar će organizovati i prve koncerte novih grupa horskog studija, studija gitare i klavira, a mladi dizajneri će imati svoju prvu izložbu. Sve grupe će tokom ove sezone započeti rad na velikom pozorišnom mjuziklu, čija je realizacija planirana do kraja 2012. godine.




<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..