Ansambl mjuzikla Jadnici, koji se uspešno igra na sceni Madlenianum,a posle kraće pauze ponovo se vraća na scenu sa novom Kozet. Naime, pored Mine Gligorić koju je ovu ulogu igrala u decembru mesecu 2019. Nevena Đoković će debitovati u ulozi sada u sredu 4. marta u 19.30 na Velikoj sceni Madlenianuma. Partner Nevene Đoković pored našeg proslavljenog glumca Nebojše Dugalića, koji glumi Žan Valžana je Slaven Došlo u ulozi Marijusa. Nevena Đoković je diplomirala na Katedri za solo pevanje u klasi profesora Nikole Kitanovskog na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Solo pevanje je počela da uči kod profesorke Mirjane Komnenović u muzičkoj školi „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu, gde je završila osnovnu i srednju školu.

Od 2017. godine počinje da igra Meg Žiri u Fantomu iz opere u Pozorištu na Terazijama, kao i u Čarobnoj fruli u Operi i teatru Madlenianum. Učestvovala je u ciklusu koncerata Put ka Belkantu i Velikani Belkanta, nastupajući tako u Beogradu, Pančevu, Čačku, Smederevu, Vranju, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Lazarevcu. U avgustu 2018. godine nastupala je u Puli (Hrvatska) u okviru festivala Classical Musical Festival. Bila je učesnik festivala IMVAJ u Jerusalimu na kojem je ostvarila ulogu Papagene u Izraelskom centru za izuzetnost,  i ulogu Nimfe u operi The Pyramus and Thisbe, a u okviru majstorskih radionica radila s Evom Mei, prvakinjom Milanske skale. Od februara 2020. igra Valencienne u opereti Vesela udovica u Operi i teatru Madlenianum, sa kojom je magistrirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.  

Dobitnica je više prvih nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

U prilogu je fotografija sa prve reprize operete Vesela udovica, gde Nevena glumi Valensien, a partner joj je Marko Živković kao Kamil de Rosiljon. Fotograf Zoran Škrbić.


<<  April 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
282930   

Putopisi, Intervjui..