Predstava DAH Teatra "Zagonetka revolucije" odigraće se 9. novembra u 20 časova u UK Stari grad. Igranje predstave je aktuelno već godinu dana i osvojila je nekoliko nagrada na ART Trema Festu, dobila je sjajne kritike, a rekacije publike su spektakularne. Radnja predstave "Zagonetka revolucije" je predstavljena susretom četiri revolucionara i dva pisca. Susret ovih likova dešava se u stanovima koji služe kao revolucionarne ćelije, i zatvorske ćelije ali i u pozorištu tokom probe. Ova četri revolucionara se u predstavi šetaju kroz vreme i pričaju jedni sa drugima, ali i sa nama “sa one strane”.

Šta nam to oni poručuju, u svetu Harmsovskog apsurda, kojem je inače u podtekstu i posvećena ova predstava, gde je sve moguće i ništa nije moguće, gde ljudi nestaju, gde se pijano nazdravlja revolucijama i pevaju hitovi Lejdi Gage i Boni Em, gde se tela ubijenih revolucionara bacaju u kanal, spaljuju, nestaju u okeanu, gde povremeno prosijavaju svetle duše koje nas i pozivaju nas na uznemiravanje, na borbu za smisao van nametnutog matriksa.

Gledaoci više nisu samo “nevini” posmatrači ili konzumenti pozorišnog čina - oni su i potencijalni "saučesnici", koji biraju ili su izabrani da učestvuju u radu pojedinih "ćelija". U tom procesu otkrivaju se ideje, zablude i zanosi onih koji su verovali u revoluciju i u bolji svet. Predstava postavlja pitanja: gde je pobuna i da li je moguća?

Režiju potpisuje Dijana Milošević, suosnivačica DAH Teatra i profesorka na Institutu za umetničku igru.

DAH Teatar je nezavisno profesionalno savremeno pozorište osnovano u Beogradu 1991. godine. Misija DAH Teatra je da, kroz posvećen timski rad, kreira smelu pozorišnu umetnost koja provocira, inspiriše i  podstiče ličnu i društvenu transformaciju.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..