Tradicionalne XII Pozorišne svečanosti Festival pobednika festivala održaće se u periodu od 15. do 20. oktobra 2019. godine. Ideja vodilja Festivala je da se na jednom mestu, jednom godišnje, vide najbolje pozorišne predstave nastale tokom prethodne sezone u Srbiji. Publika će moći da vidi, šest večeri u kontinuitetu, ono što je najbolje u pozorišnom životu Srbije. Ovako koncipiran pozorišni festival je ne samo kulturni događaj za Rakovicu, već i za grad Beograd.

Ujedno je i najbolji mogući način promocije programa decentralizacije kulture, izmeštanjem događaja vrhunskih kulturnih vrednosti u sredine van centralne gradske zone. Selektor ovogodišnjeg Festivala je Svetislav Goncić. U žiriju ovogodišnjeg festivala su: Feđa Stojanović, istaknuti dramski umetnik, Željko Jovanović, dramaturg, umetnički direktor Pozorišta na Terazijama i Snežana Savić, istaknuta dramska umetnica.

Karte se mogu kupiti po ceni od 500 dinara u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica. Informacije i rezervacije: (069) 3582 493

<<  Jul 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..