Ove godine tradicionalni 29. Festival humora za decu održava se od 11. do 14. septembra u Lazarevcu. U ponedeljak 11. septembra u 12h mališani mogu pogledati poklon predstavu za prvake "LJUBAV NA PRVI POGLED" Puls teatra, po tekstu Aleksandra Popovića, a u adaptaciji i režiji Aleksandra Volića. Drugi dan Festivala obeležiće revija dečijih dramskih grupa i proglašenje najboljih u Centru za kulturu, kao i dodela nagrade Zlatno Gašino pero.

U 13:30 časova biće predstavljena nova Gašina knjiga "Razgovor oko sveta za 8 minuta", a u 14:15h "Kad se vratim, prepoznaće me po tome što sam to i dalje ja" posvećeno Igoru Kolarovu i Raši Popovu. U 20h biće odigrana predstava za goste Festivala "POST KVARTET" u izvođenju Puls teatra.

Treći dan je rezervisan za dodelu nagrade Srebrno Gašino pero, a tokom celog dana pisci i glumci posećuju osnovne škole na teritoriji opštine Lazarevac. U 11h i 13h mališani mogu pogledati sinhronizovane crtane filmove "Bajke detinjstva", u okviru Nedelje ruskog filma.

Četvrti dan je tradicionalno u znaku maskenbala u kojem učestvuju deca svih lazarevačkih osnovnih škola i gosti iz okolnih opština, a ovaj dan je poznat i po dodeli nagrada deci koja učestvuju na konkursu.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..