infant001Svečano otvaranje ovogodišnjen Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra je održano 25. juna 2011. u 20h u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Festival je otvorio reditelj Nenad Čolić, a pozdravnu reč je dao član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać.
Nakon njihovog obraćanja posetioci su uživali u predstavi Bitef teatra iz Srbije - ALFA BOYS.

Druga predstava održana je u velikoj sali pozorišta mladih – Vreme Ridanja, plesne trupe Zita iz Grčke.

Ovogodišnji Internacionalni festival alternativnog i novog teatra će biti održan od 25. juna do 3. jula 2011. godine u Novom Sadu. Festival, koji se održava po 38. put, okupiće pozorišne trupe iz zemlje i inostranstva, i to iz Hrvatske, Srbije, Grčke, Holandije, Slovenije, Bugarske, Nemačke, Francuske, Mađarske, Japana, SAD-a, Bosne i Hercegovine. Na svečanom otvaranju INFANT-a obratiće se reditelj Nenad Čolić, a pozdravnu reč daće član gradskog veća za kulturu Andrej Bursać. Nakon njih sledi predstava "Alfa bojs" beogradskog Bitef teatra u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Osim u prostorijama Kulturnog centra, predstave će se održavati i u Pozorištu mladih, Novosadskom pozorištu, Dunavskom parku, prostoru pored Poljoprivrednog fakulteta.

Festival je takmičarskog karaktera, a žiri će biti u sledećem sastavu – dramski pisac Andraš Viški, francuska glumica Karolina Pečenji, i koreograf i kostimograf Boris Čakširan.

Pored predstava biće priređene i izložbe, koncerti, radionice, projekcije filmova i promocija magazina.Ovogodišnji INFANT su podržali grad Novi Sad, Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, kao i OTP banka.

Karte se mogu kupiti u prostorijama Kulturnog centra Novog Sada i sat vremena pre početka predstava na mestima gde se održavaju predtave, po ceni od 300 dinara za svaku predstavu.
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..