U utorak 13.decembra, odigraće se monofazna komedija Mirka Markovića „Bibliotekarka“, sa početkom od 19 časova na Maloj sceni Teatra 78. U sredu 14.decembra, na Dan bibliotekara Srbije, predstava će biti posvećena našim bibliotekarima. „ Instant vrednosti su ovladale našim životima. Kultura je platila najveći ceh. Na ceni i u trendu je estradizacija prosperitetnih karijera. Životni stilovi su izmešteni u neki novi digitalni svet.

Udaljili smo se jedni od drugih. Svako u svojoj vizuri gradi neki sopstveni kvazi život i u tom kolopletu traži neko svoje mesto pod suncem. Ništa neočekivano u vreme furioznih promena kojim se ili oduševljavamo ili ih sasvim preziremo.
 
Mirko Marković, ugledni bibliotekar, pisac i tumač ljudskih duša umeo je da prepozna taj novi izobraženi život i da ga, samo na njemu svojstven način, vešto pretoči u literaturu. I to ne bilo kakvu literaturu, već sočnu, živopisnu, kako on kaže „monofaznu“ komediju, sa originalnom verzijom. Autor i majstor kratke forme, je upravo svojim komediografskim darom potvrdio to da nam je posle svih poraza i potopa, političkih razlaza i neverica stiglo vreme kada je sve toliko tragično da nam ne preostaje ništa drugo nego da se smejemo u izobilju.
Autor aludira na bespuća naše kulturne zbilje, na zla vremena koja tek dolaze i nesigurnu egzistenciju koja je pred nama, sopstvenu, ličnu, ali i biblioteka ili bibliotekarstva uopšte. “
 
Zorica Stablović Bulajić
(izdavačka kuća “HERAedu”)
 
Svi koji su zainteresovani karte mogu rezervisati na 061 361 63 52 ili na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Dobrodošli!

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..