mail.google.comPremijera predstave "IGRA VATROM" po tekstu Augusta Strindberga  u utorak, 17. maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda u 20:00
Naredna izvođenja predstave su u sredu, 18. maja i četvrtak, 19. maja od 20:00.

Adaptacija i režija: Petar Nikolić.
Uloge: Danica Todorović, Vanja Kapetanović, Petar Nikolić i Ana Sakić.

Ulaznice su u prodaji od 10. maja na Blagajni DOB, po ceni od 1000/700/500 dinara za premijeru, i 700/500/400 dinara za reprize.


Slikar Knut provodi letovanje na moru sa svojom suprugom Kerstin. Tamo upada u malu ljubavnu aferu sa svojom rođakom i sluškinjom Adelom. U njihovom letnjikovcu jedne večeri se iznenada pojavljuje njihov sveže razvedeni prijatelj Aksel. On je potajno zaljubljen u Knutovu suprugu Kerstin. Tada počinje igra zavođenja, ljubomore, požude i strasti...

Strindberg, jedan od najpoznatijih i najplodnijih švedskih autora, smatra se jednim od tvoraca modernog teatra. "Igra vatrom" jedna je od dve komedije koju je napisao i govori o žestokoj čežnji za ljubavlju i istovremenom strahu od ljubavi. Komad je napisan 1892. godine u toku izuzetno teškog perioda u Strindbergovom životu: razveo se, imao sudski proces i teškoće s izdavačima i pozorištima -  iz inata se rodila "Igra vatrom".

Petar Nikolić rođen je u Beogradu, 6. aprila 1979. godine. Prvi put se pojavio na filmu 1989. godine u ostvarenju "Iskušavanje đavola". Studirao intermedijalnu režiju na AU u Novom Sadu i pozorišnu i radio režiju na FDU u Beogradu. Režirao je predstave: "Ćorsokak" (Dadov), "San letnje noći" (Dadov), "Dnevnik jednog ludaka" (predstava nagrađena na internacionalnom pozorišnom festivalu u Edinburgu), "Tri sestre" (Teatar 78), "Odlazak"(Rajhlova palata, Subotica), "Mornar Popaj i zakopano blago" (DKCB). Angažovan  na projektima: "Višnjik" Ace Popovskog (Narodno pozorište), "Evgenije Onjegin" (SNP, Novi Sad), "Šajlok" Mucija Draškića (Atelje 212). Radi kao reditelj na RTS-u.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..