Nezavisni teatar Le Studio u okviru projekta „Slobodna dramska akademija“ (SDA) upisuje petu generaciju u školu glume i glume pred kamerama. Prijave traju do 28. avgusta, a sa radom se počinje prve nedelje septembra. Slobodna dramska akademija je projekat nastao sa idejom da se kreira edukativni program za pozorišne profesionalce i zaljubljenike u pozorišnu umetnost, koji imaju priliku da unaprede svoje veštine ili steknu prva iskustva i savladaju glumački zanat.

 

Osnivač je francuski reditelj i glumac Žan-Batist Demarinji, koji živi i radi u Beogradu i koji kroz svoj rad želi da našim umetnicima približi nove pozorišne prakse razvijene na francuskoj sceni. Akcenat je na timskom radu i na različitim pristupima glumi, tako da mladi polaznici imaju priliku da razviju svoje shvatanje pozorišta i svega što ono može biti prolaženjem kroz različita iskustva: naturalistički pristup, ekspresionizam, cirkus, lutkarsko pozorište, pantomima, itd.


U toku su prijave za školu, namenjene ljudima koji žele da se amaterski bave glumom (sa prethodnim iskustvom ili bez).


Škola SDA je do sada realizovala kurseve glume, glume pred kamerama, pozorišta senki i mjuzikla. Kroz školu je prošlo više od 150 mladih ljudi koji su imali priliku da rade na više pozorišnih predstava, od kojih su „Kabare Čikago“ i „Pod mlečnom šumom“ bile izvođene i na redovnom repertoaru teatra Le Studio.  Polaznici, time što pokažu sposobnost i želju, mogu steći status pripravnika i time dobijaju besplatnu edukaciju i priliku da rade na profesionalnim predstavama koje se izvode u teatru Le Studio.


Opuštena, prijateljska atmosfera o kojoj se brine ceo tim teatra, umetnički karakter ovog mesta, kvalitet i sadržaj predstava, učiniće da poštovanje, strast i ljubav prema pozorišnoj umetnosti, zbog čega ovo mesto postoji – osvoji i vas.


O Slobodnoj dramskoj akademiji i načinu prijavljivanja se možete informisati na sajtu: www.sda.lestudio.rs

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..