KUĆA ĐURE JAKŠIĆA, 15. avgust 2015. /Subota/ u 20 časova, na letnjoj sceni, Jovica Jašin -monodrama „Ima jedna zemlja“- po knjizi „Pisma iz Srbije“ satiričara Bojana Ljubenovića. Predstava „ Ima jedna zemlja“ u izvođenju Jovice Jašina bazirana je na knjizi „Pisma iz Srbije“ satiričara Bojana Ljubenovića. Glavni junak ove predstave je izmišljeni stranac koji na duhovit način opisuje srpsku stvarnost, ukazujući publici na ovdašnje paradokse, mane i vrline.

 

Jovica Jašin:


Rođen 1949. godine u Zrenjaninu. Završio Fakultet dramskih umetnosti, odsek- Pozorišna produkcija. Član je pozorišnih kuća Kikinda, Tuzla, Zrenjanin. U pozorištu je odigrao oko devedeset uloga. Igrao je u filmovima i tv serijama u produkcijama RTV Sarajevo i Beograd. Član je ansambla Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina od 1993.godine. Značajna su mu ostvarenja u predstavama po tekstovima Nušića, Krleže, Sterije, Hristića, Šekspira, Kovačevića, Šajtinca...


U sopstvenoj produkciji realizovao je monodrame „Paorska groznica“ po tekstu Radivoja Šajtinca, i Franše D’ Epere na Južnom bulevaru Aleksandra Popovića sa kojima je postigao značajne uspehe na domaćim i festivalima u okruženju.

 

Bojan Ljubenović:


Rođen 1972 u Beogradu. Radi u večernjim novostima kao urednik rubrike TRN i strane humora. Član je Udruženja književnika Srbije. Prevođen je na više jezika. Dobitnik je više nagrada i priznanja. Zastupljen je u brojnim antologijama satire. Saradnik je internet portala ETNA I NjUZ. NET. Više od jedne decenije je radio kao novinar u Službi za informisanje Skupštine grada Beograda, bio je glavni i odgovorni urednik „Gročanskih novina“, pisao je kolumne u Borbi.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..