Predstava Razbijeni krčag Hajnriha fon Klajsta u režiji Igora Vuka Torbice gostuje u kazalištu Ulysses na Brionima u petak 17. i subotu 18. jula. Predstavaje do sada izvedena na nekoliko festivala na kojima je dobila brojne nagrade. Nebojša Glogovac proglašen je najboljim glumcem Dvadesetih glumačkih svečanosti „Milivoje Živanović“ u Požarevcu.

 

Stručni žiri 22. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci dodelio je Nagradu Veljko Maričić za glavnu mušku ulogu Nebojši Glogovcu (nagradu je ravnopravno podelio sa Horatijem Malaeleom za ulogu u predstavi Instrukcija). Nagradu Veljko Maričić za najbolju epizodnu ulogu ravnopravno su podelili Ljubomir Bandović za ulogu u predstavi Razbijeni krčag i Katarina Žutić za ulogu Erne u predstavi Kazimir i Karolina, dok su Nagradu Veljko Maričić za najboljeg mladog glumca/glumicu podelili Jovana Gavrilović za ulogu u predstavi Razbijeni krčag i Dado Ćosić za ulogu Jana u predstavi Mobitel. Igor Vuk Torbica je dobio pohvalu žirija kao mlada rediteljska nada.

 

Na 39. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu Nebojša Glogovac je dobio Nagradu „Ivo Serdar” za ulogu najbolje prihvaćenu od publike, Svetozar Cvetković je dobio jednu od pet ravnopravnih glumačkih nagrada a Staši Zurovcu je pripalo posebno priznanje za koreografiju i scenski pokret.

 

Predstava Razbijeni krčag, koja je premijerno izvedena u februaru ove godine, otvorila je 29. Grad teatar u Budvi a posle posle Briona biće izvedena i na Festivalu Mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu i Borštnikovim susretima u Mariboru.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..