BitefArtCafe03_ZugicSonjaphotoU Zvezdara teatru 11. februara u 20 časova održaće se premijera prve srpske stand up komedije “Grupna terapija”. S mikrofonom u ruci, sam pred publikom, autor Srđan Jovanović obradovaće publiku reskim i svežim humorom  u teatarskoj formi koja do sada nije viđena na ovim prostorima.


A ovako je sve počelo… « Zapostavljeni, nebitni i ne baš tako mladi glumac, zovimo ga Srđan, rešio je da progovori! Da bi ga ozbiljno shvatili morao je da napiše komediju, a da bi je napisao morao je da kopa po sebi. » Rezultat ovih dubinskih radova je dovoljno materijala za sat i po vremena stand-up komedije edukativnog naziva „Grupna terapija“. Tako Srđan od sredine 2009. godine putuje Balkanom sa mikrofonom u ruci i priča svoju priču. Njegova predstava, u produkciji Kluba komedije „Standup.rs“, doživela je neverovatan uspeh u Makedoniji, Sloveniji i Hrvatskoj, a više od godinu dana redovno je uveseljavala i publiku Bitef-Art-Cafe-a u Beogradu.

Sve više ljudi počelo je da sluša i primećuje Srđana Jovanovića, a činjenica da se prvi ozbiljnije pozabavio žanrom stand-up komedije u Srbiji učinila ga je, bar u sopstvenim očima, „dovoljno bitnim da jednog dana neka ulica ili škola nosi njegovo ime.“ Dok se Srđanovi srednje-dugoročni planovi ne ostvare publika će imati priliku da se u Zvezdara teatru uživo uveri u kvalitete ovog ambicioznog stand-upera. Premijera „Grupne terapije“ zakazana je za 11. februar u 20 časova, a prvo reprizno izvođenje je 21. februara u 22 sata. Cena karte je 700 dinara, dok organizovane posete donose popust od 20 odsto. Vidimo se!

 

REKLI SU O PREDSTAVI:


„ Jedan od najboljih tekstova današnjice, sjajna gluma, impresivna režija, remek delo moderne umetnosti“

Srđan Jovanović


„Gledala sam iako ne razumem srpski i jako mi se dopalo, vidi se da ima neku emociju“
Helen Ešli, novinarka New York Timesa

„Zaslužio je da dobije nagradu sa mojim imenom“
Jovan Sterija Popović


„I prsten sa mojim imenom“
Dobrica Milutinović

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..