Na 60. jubilarnom Sterijinom pozorju, festivalu nacionalne drame i pozorišta, Bitef teatar osvojio je dve nagrade. Specijalnu Sterijinu nagradu za inovativan pristup angažovanom pozorištu dobio je autorsko-izvođački tim predstave „Život stoji, život ide dalje“ , po tekstu Filipa Vujoševića u režiji Jelene Bogavac. Slaven Došlo , glumac predstave „Život stoji, život ide dalje“ , dobitnik  je nagrade iz Fonda Dara Čalenić za najboljeg mladog glumca.

 

Drama Filipa Vujoševića, „Život stoji, život ide dalje“, bavi se položajem umetnika u osiromašenoj srpskoj tranziciji iz koje se, kako izgleda, nikada ne izlazi. Preispitujući aktuelne pozorišne trendove, od kojih je vodeći taj da predviđeni budžet iznosi minimum dinara, četvoro junaka uz opori humor postavljaju sebe pred publiku pokušavajući da pokažu kako izgleda napraviti predstavu na temu o kojoj se ne da govoriti bez knedle u grlu. Pored toga što se drama bavi položajem samostalnih umetnika u njoj se otvaraju i lične teme koje se prvenstveno tiču gubitka – gubitka posla, kreativnosti, voljene osobe, ljudskog dostojanstva, svesti o vremenu u kojem živimo. U predstavi igraju: Suzana Lukić, Miloš Timotijević, Aleksandar Đinđić i Slaven Došlo.

 

Komad je premijerno izveden 3. marta, na obeležavanju 26. rođendana Bitef teatra.

 

Slaven Došlo je rođen 11. aprila 1991. godine u Somboru. Studirao je Akademiju umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Mirjane Karanović. Kao honorarni saradnik radi u pozorištu na Terazijama od 2012. godine.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..