Stručni žiri 22. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci, u sastavu rediteljka Tatjana Mandić Rigonat, glumica Sandra Lončarić Tankosić i reditelj Robert Raponja (predsjednik Žirija) dodelio je Nagradu Veljko Maričić za glavnu mušku ulogu Nebojši Glogovcu za ulogu sudije Adama u predstavi Razbijeni krčag u režiji Igora Vuka Torbice i produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

 

Glogovac nagradu ravnopravno deli sa Horatijem Malaeleom za ulogu Profesora u predstavi Instrukcija (režija Horatio Malaele, Nacionalni teatar „I. L. Caragiale“ iz Bukurešta).

 

Nagradu Veljko Maričić za najbolju epizodnu ulogu ravnopravno su podelili Ljubomir Bandović za ulogu pisara u predstavi Razbijeni krčag i Katarina Žutić za ulogu Erne u predstavi Kazimir i Karolina (režija Snežana Trišić, Atelje 212). Dok su Nagradu Veljko Maričić za najboljeg mladog glumca/glumicu podelili Jovana Gavrilović za ulogu Eve u predstavi Razbijeni krčag i Dado Ćosić za ulogu Jana u predstavi Mobitel (režija Krešimir Dolenčić, Kazalište Moruzgva iz Zagreba).  

 

Igor Vuk Torbica dobio je pohvalu žirija kao mlada rediteljska nada za predstavu Razbijeni krčag Hajnriha fon Klajsta.

 

U narednom periodu predstava Razbijeni krčag učestvovaće na Danima satire u Zagrebu, Festivalu Grad teatar u Budvi (otvara Festival), kazalištu Ulysses na Brionima, Festivalu Mediteranskog teatra Purgatorije u Tivtu i Borštikovim susretima u Mariboru.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..