Vesti iz Dogvila: U beogradskom Mikser House-u biće 16. januara od 22.30h otvorena izložba „Dogvil: Idealni grad“ , a tom prilikom će uz učešće glumaca iz predstave koncert održati Vrooom (23.30h). Glavnu postavku izložbe čine radovi studenata koji su odgovorili na zadatak "Budućnost grada - Budućnost Dogvila: kreiranje koncepta scene" na predmetu Budućnost grada, Arhitektonskog fakulteta u Beogradu (rukovodioci i mentori prof. dr Miodrag Ralević, asis. dr Tatjana Mrđenović, sar. Milena Ivanović, MArh).

 

Prateći program izložbe čini projekcija svih radova koji su pristigli na konkurs “Dogvil interakcija“. Izložba će biti otvorena do 24. januara.

 

Grupa Vrooom će zajedno sa Branislavom Trifunovićem, Milicom Majstorović i Tamarom Aleksić izvesti na koncertu kompletan muzički segment predstave Dogvil. Ulaz na koncert je slobodan.

 

Izložba predstavlja rezultat saradnje između Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, Mikser House-a i Dogvila.  Studenti su u okviru predmeta razmatrali tematske oblasti budućnosti gradova od društvenih, ekonomskih, tehnoloških, ekoloških, antropoloških, estetskih, itd. iz čijih perspektiva su kreirali koncept i razradu scene za predstavu Dogvil, odgovarajući ujedno i na teme zadate u okviru Dogvil interakcije sa ciljem osmišljavanja Budućnosti Dogvila kao lokalne (urbane) zajednice. U tom kontekstu razvojnost socijalnog kapitala se ističe u kreiranju novih likova, građana, budućeg Dogvila i osmišljavanju koncepcije urbanog dizajna javnog prostora – scene oko Mikser Hausa kao dijaloške arene za komunikativnu akciju i razvoj građanskog društva. Studenti učesnici na izložbi su: Lidija Ivković, Danilo Ciganović, Stefan Bandur , Jovana Prodanović, Tijana Radojičić, Ana Marija Gašpar, Milena Stanojević, Marija Milošević, Ilija Bekčić, Marija Antonijević, Filip Mamula, Sara Španović, Milica Novaković, Nikola Marković, Stefan Karajović, Marko Dragicević, Marija Vukomanović, Valentina Gajić, Tamara Vuković, Jelena Skerović, Nikić Danilo, Jevtić Slobodan, Jovana Jelisavac, Tamara Radić, Stevan Lazić, Jelena Gruevski, Sara Jeveričić, Stevan Jevtović, Nataša Petrović, Milena Ašanin, Milena Radulović.

Nakon prvih 7 izvođenja, od koji je 6 bilo rasprodato, predstava Dogvil biće izvedena 21. i 22. januara u Mikser House-u (ulaznice su u prodaji), 30. januara u Kruševačkom pozorištu i 31. januara u Centru za kulturu Svilajnac.

 

Pogledajte video snimljen na premijeri Dogvila u beogradskom Mikser House-u 19. decembra - OVDE

SLOBODNO dođite u Dogvil.

 

Dogvil je scenski komad koji je pozorišna predstava koliko i koncert: na bini su tri muzičara, dve glumice i glumac, a narativ se predstavlja glumom, koncertnim izvođenjem i interakcijom sa videom, odnosno scenama na velikom platnu.

Predstavu Dogvil, pozorišnu adaptaciju scenarija istoimenog filma Larsa fon Trira, režirao je Kokan Mladenović, a muziku kompozitora Marka Grubića izvodi uživo Vrooom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofoni) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

 

Branislav Trifunović igra sve muške uloge u komadu, a ulogu Grejs i sve ostale ženske uloge igraju Milica Majstorović i Tamara Aleksić.

 

Autore pozorišne predstave Dogvil najviše zanima specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posledice na svakog pojedinca u izolovanoj zajednici.

 

Koproducenti predstave Dogvil su Mikser, SKC Novi Sad i Marko Grubić (Fast Forward). Partner predstave je KC Pančevo. Projekat je podržao Sokoj.

 

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..