Premijera predstave po knjizi Vilijama Goldinga Gospodar muva biće premijerno odigrana u četvrtak 27. Novembra 2014. godine od 20 časova na sceni Omladinskog pozorišta DADOV. Prva repriza ove predstave planirana je za 28. Novembar 2014. godine od 20 časova. Još jedan bestseler će se naći na sceni Omladinskog pozorišta DADOV, ovog puta reč je o kultnoj knjizi engleskog pisca Vilijama Goldinga Gospodar muva u režiji Tijane Vasić.

 

Ovaj projekat je oko sebe okupio ekipu mladih umetnika, dramaturga Bojanu Babić, scenografa Maju Vasić i kostimografa Laru Popović. Dok je muziku za predstavu napisala Irena Popović, a koreografiju uradio Milan Gromilić.


 „Roman Vilijama Goldinga strašna je i aktuelna priča, posebno danas kada smo se toliko udaljili od prirode i zaboravili da smo deo nje. U ovom komadu se pojavljuju samo deca, ali su odrasli itekako prisutni. Oni su uzori za dečake koji se bore za opstanak i shvataju da je upravo čovek čoveku vuk.“ –rekla je Tijana Vasić, mlada rediteljka.


Ovo je priča o grupi dečaka koja usled pada aviona ostaje sama na pustom ostrvu. U prvi mah im to izgleda kao fantastična pustolovina u kojoj se mogu dobro zabaviti, jer su ostali sami bez roditelja. Nema nikoga ko bi ih u bilo čemu ograničavao. Počinju da grade jedan novi svet po sopstvenim pravilima,  u nadi da će im to doneti spas.  Krhka i tanka opna civilizacije polako nestaje, što ih dovodi na korak do potpune katastrofe.


U predstavi igraju Uroš Rakić, Milan Vasiljević, Gligorije Marinković, Ognjen Dragović, Marko Despotović, Matija Conić, Ivan Blagojević, Pavle Erić, Dejan Maksimović i Nikola Zagorac.


Predstavu je podržala, kao prijatelj projekta, izdavačka kuća Laguna.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..