U petak, 31. 10 i u subotu 01. 11 u teatru Le Studio (Venizelosova 42) imaćete prilike da uživate u prvim izvođenjima „Transsibirske Proze“ u ovoj pozorišnoj sezoni. Predstava “Transsibirska Proza” je multimedijalno delo u kom se pozorište ukršta s pesmom, muzikom, kabareom, videom, pozorištem senki i lutkarskim pozorištem.

 

Putem mnoštva izražajnih sredstava koja se u predstavi koriste, ostvaruju se pozorišne, vizuelne, koreografske i muzičke harmonije poeme “Transsibirska Proza” Bleza Sandrara, poeme koja  predstavlja revoluciju u savremenoj književnosti, odu modernom svetu, brzom životu i mašinama.


Kao što je sama poema “Transsibirska Proza” pomerila granice književnosti, tako i ova predstava pomera granice savremenog teatra. “Transsibirska proza” je istinski magičan doživljaj, san koji publika sanja otvorenih očiju, dok biva uvučena u svet muzike, plesa, lutki i senki, svet u kom granica između scene i gledališta prestaje da postoji.


O “Le Studiju”:  pozorište Le Studio je nastalo pre tri godine kao rezultat saradnje između francuskog režisera Jean-Baptiste Demarigny-ja i scenografkinje Sanje Maljković. Le Studio karakteriše mali broj mesta (50) što doprinosi stvaranju prijateljske intimne atmosfere koja se nakon predstave nastavlja uz razgovor sa umetničkim timom i dobrom muzikom Ovo pozorište se pamti zbog čistog i umetnički snažnog pozorišnog iskustva koje glumci koji su toliko blizu publici ne izvode – već dele sa publikom.


Predstave počinju u 20h, a zbog malog broja mesta preporučujemo da karte rezervišete unapred!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..