Kulturni centar REX, u petak, 17. oktobar 2014. u 21:00 - Ova predstava nastala je kao rezultat rada u okviru pozorišne škole TeatarPoezija, koja je trajala od novembra 2013. do juna 2014. godine, pod vođstvom pozorišne asocijacije Ansambl Miraž.


Koristeći pozorište kao instrument, učesnici programa TeatarPoezija susretali su se i oživljavali velike životne teme (Ideal, Smisao, Bog, Smrt, Strah, Pobuna...),a sve to u cilju sticanja znanja o životu koje nam naša svakodnevica ne pruža, a koje je neophodno ukoliko želimo da budemo protagonista sopstvenog života.Ova predstava nastala je kao rezultat rada u okviru pozorišne škole TeatarPoezija, koja je trajala od novembra 2013. do juna 2014. godine, pod vođstvom pozorišne asocijacije Ansambl Miraž. Proces je uključivao rad na bazičnim pozorišnim elementima i principima (tipovi energije, percepcija, ekspresija, komunikacija, rizik, hrabrost, kreativnost, imaginacija, fantazija...), i osvešćivanju njihovog značaja za razvijanje sopstvenih potencijala.


Program pozorišne škole TeatarPoezija se bazira na pedagoškoj aktivnosti Ansambla Miraž koja se razvijala kao posledica višegodišnjeg učenja od Kulturno-umetničke asocijacije Aletheia iz Milana.


EKSPERIMENTI O BESMRTNOSTI


Običan dan. Obični ljudi.
Buđenje, doručak, prevoz i kancelarija. Uvek isto. Sve isto. Ali, gde su završili naši snovi?
Da li je moguće da ih dosegnemo, ili ne postoji ništa što možemo da učinimo? Zašto da nastavimo da živimo ovako? Ako ne želimo da poludimo, možemo se pobuniti protiv onih koji su nas stavili u ovaj kavez, protiv Boga, protiv prirode.
Da? Ali, da li smo sigurni da je vredno učiniti sav taj napor?

 

U predstavi učestvuju:


Sonja Jeremić
Jelena Jordanov
Marija Marković
Mia Mujović
Bojana Nešović
Ana Humljan
Vera Jovanović
Tanja Stikić

Dramaturgija: Kulturrno-umetnička asocijacija Aletheia
Program vodile: Anđelka Vujinović, Ana Humljan
Asistenti: Tanja Stikić, Vera Jovanović

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..