Le Studio već treću godinu za redom pruža publici nezaboravno iskustvo svojim inovatnim pristupom. Dorćolski teatar, lociran u Venizelosovoj 42  nam u oktobru, nudi po dve predstave nedeljno. Oktobarski repertoar počinje predstavom “Nemam da platim i neću da platim”, komedijom koja predstavlja način “da se nasmejemo sebi i svojoj bedi, svom osećaju nemoći, arogantnosti političara i pohlepi najbogatijih. Način da se smejemo, jer zašto bismo plakali...”


Nakon toga nas čeka predstava “Raspareni par”, srpska verzija komedije "The Odd Couple" po tekstu Nil Sajmona. U novoj predstavi publika će se upoznati sa najboljim prijateljima Srećkom i Rašom, njihovim običnim životima, ali i neminovnom različitošću i nemogućnošću da promene jedan drugog. Njihova različita priroda i način života dovode ih do sukoba u kojima postaju jednaki bračnim partnerima, što dovodi do vrhunca komike.


Predstava “Jedan zarez nešto” je najstarija predstava na repertoaru Le Studa. Ona ide napred nazad između akcije i naracije i prati istoriju Jugoslavije osamdesetih, kroz pogled dvoje komšija, dece rođene 1983. godine. Deda jednog od dva deteta, stari komunista, pokušava, kroz pripovedanje, da ih sačuva u svetu za koji oseća da mu preti kraj. Deca obećavaju jedno drugom da će ostati verna ovim vrednostima,i da će jednog dana izgraditi još lepšu zemlju nego što je sad. Na prelazu u devedesete, međutim, ideal se raspada i postepeno, uprkos zakletvi, deca se razdvajaju.


Ovaj oktobar u “Le Studiju” zatvara predstava “Transsibirska Proza”, multimedijalna predstava u kojoj se pozorište ukršta s pesmom, muzikom, kabareom, videom, pozorištem senki i lutkarskim pozorištem, Putem mnoštva izražajnih sredstava koja se u predstavi koriste, ostvaruju se pozorišne, vizuelne, koreografske i muzičke harmonije poeme “Transsibirska Proza” Bleza Sandrara, poeme koja  predstavlja revoluciju u savremenoj književnosti, odu modernom svetu, brzom životu i mašinama.

 

REPERTOAR ZA OKTOBAR:

 

Subota 4.10.2014. u 20h: Nemam da platim i neću da platim

Petak 10.10.2014. u 20h: Nemam da platim i neću da platim
Subota 11.10.2014. u 20h: Jedan zarez nešto
Subota 18.10.2014. Raspareni par

Petak 24.10.2014. u 20h: Raspareni par
Subota 25.10.2014. u 20h: Nemam da platim i neću da platim

Petak 31.10.2014. u 20h: Transsibirska proza
Subota 1.11.2014. u 20h: Transsibirska proza

 

O teatru Le Studio - Pozorište Le Studio je nastalo pre tri godine kao rezultat saradnje između francuskog režisera Jean-Baptiste Demarigny-ja i scenografkinje Sanje Maljković. Le Studio karakteriše mali broj mesta (50) što doprinosi stvaranju prijateljske intimne atmosfere koja se nakon predstave nastavlja uz razgovor sa umetničkim timom i dobrom muzikom Ovo pozorište se pamti zbog čistog i umetnički snažnog pozorišnog iskustva koje glumci koji su toliko blizu publici ne izvode – već dele sa publikom, potpuno vas uvlačeći u svet u kojem granica između publike i predstave više ne postoji.

 

Rezervacije i informacije:  

+381 64 187 17 31
www.lestudio.tk

 

Predstave počinju u 20h, a zbog malog broja mesta preporučujemo da karte rezervišete unapred!

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..