Predstava “ART” – Filmstreet pozorište na  Kalemegdanu kod paviljona Cvijeta Zuzorić, u utorak 9. septembra, u 20.30 časova. Nakon velikog uspeha predstave “U samoći pamučnih polja”, Parobrod teatra, Filmstreet i Amstel nastavljaju reafirmaciju prestoničkog pozorišnog života na otvorenom, stopama letnjeg bioskopa.

 

Još od teatra u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, koji se tokom devedesetih ugasio, Beograd nije imao letnju pozorišnu scenu, kakvu kao kulturna metropola i zaslužuje. U saradnji sa Amstel Premium Pilsenerom, na Kalemegdanu će, nakon više od 200 filmskih projekcija, na preko 50 različitih lokacija i više od 50.000 gledalaca, četvrta sezona Filmstreeta predstaviti još jednu kulturnu manifestaciju, predstavu „Art“.


Izvođenje na otvorenom ovog intrigantnog komada Jasmine Reze, u režiji Vladana Đurkovića, kao diplomske predstave studentkinja glume Brankice Sebastijanović, Ivane Dudić i Anite Stojadinović, ujedno je i podrška Filmstreeta i Amstela afirmaciji domaće scene mladih glumaca, reditelja i dramaturga.


Predstava je premijerno izvedena 14. aprila ove godine na sceni “Mata Milošević” Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a publika ju je potom gledala na pozorišnom maratonu Beogradskog dramskog pozorišta u maju ove godine, kao i na ovogodišnjem BELEF-u.


Komedija „Art“ predstavlja veliko delo savremenog dramskog stvaralaštva, i za 20 godina svog postojanja igrana je širom sveta. Originalna priča napisana je za tri muškarca, čije se prijateljstvo dovodi u sumnju kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna vrhunac savremenog likovnog stvaralaštva. Predstava u verziji Vladana Đurkovića, razlikuje se po tome što se priča odvija između tri prijateljice, čime se otvara novi pogled na čitanje ovog komada. Gledaoci će u petak na Kalemegdanuimati priliku da veče provedu na pravi način, uz neizbežno hladan Amstel, i budu svedoci situacija koje mogu da za desedugogodišnje prijateljice.


Pored kulturnog, predstava će imati i humanitarni karakter jer će sav novac od prodaje Amstela biti namenjen ugroženima od poplava i uplaćen na namenski račun Vlade Republike Srbije.


Ulaz je slobodan, broj sedećih mesta je ograničen, stajanje dozvoljeno, snalaženje poželjno, a predstava počinje u 20.30 časova.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..