U subotu 10. maja u 11 časova najpre ćemo izvesti  Mocartovu operu „Čarobna frula“, u večernjem terminu od 19.30.  Donicetijev „Ljubavni napitak“, cena ulaznica je 300 dinara. U terminu izmedju dve predstave u 16 časova na Bel Etage-u  održaćemo interaktivni koncert klasične muzike MOJE NOTE  namenjen za decu pretškolskog uzrasta i osobama sa razvojnim poteškoćama. Ulaz na koncert je slobodan.

 

Njima će profesionalni muzičari posvetiti inkluzivni koncert, a pozvaćemo ih da, zajedno sa roditeljima, prisustvuju  našim predstavama.

 

Opera i teatar Madlenianum je od 2005. godine član medjunarodne asocijacije Opera Evropa koja broji 137 operskih kuća iz 37 zemalja. Svake godine, maja meseca, održavaju se Operski dani. Ove godine su u znaku krilatice Jorney to Opera pa smo se odlučili da za ovu priliku  naš kompletan „dečji program“ prikažemo publici tokom jednog dana.

 

Kao uvod u obeležavanje Operskih dana, mladi solisti iz opere “Ljubavni napitak” u četvrtak 8. maja napravili su još jedno opersko iznenađenje -  FLASH MOB u Merkator Hiper marketu na Novom Beogradu, na opšte zadovoljstvo prisutnih kupaca.  12 mladih solista horskim pevanjem je pozvalo brojnu publiku na proslavu EVROPSKEIH OPERSKIH DANA. Tom prilikom solisti su delili novu edukativnu brošuru Madlenianuma  - VODIČ KROZ OPERU.


Video snimak Flash mob-a  možete videti ovde

 

Okrenuli smo se mladoj publici, ljubiteljima opere koje tek treba stvoriti kao i deci sa posebnim potrebama. Smatramo da će sadržajno provedeni dan u Operi i teatru Madlenianum značiti više od teatarskog događaja i afirmacije muzike i opere. Zbog toga smo zamislili da, posle boravka u teatrskom prostoru, na temu onoga što su videli i doživeli, napišu školske radove i sastave, kraće eseje koje bismo ocenili i do kraja ove sezone najboljim radovima dodelili nagrade.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..