Avangardna predstava za decu 'Kraljica leptira' imaće svoju sarajevsku premijeru 7. marta u 18h na sceni teatra SARTR (www.sartr.ba), u sklopu programa Sarajevska zima. Predstavu je režirao Zijah A. Sokolović po tekstu Selme Parisi (oboje su iz Sarajeva), a premijera je održana 24. oktobra 2013. godine u Kulturnom centru Pančeva.

'

Kraljica leptira' je bajkovita predstava za decu sa elementima crtanog i igranog filma, fotografije, pozorišta i kompjuterske animacije.

 

„Pozorišna umetnost je sredstvo koje pomaže deci i roditeljima da razumeju i rešavaju složene životne situacije. Ovo je bajkovita predstava o deci s teškoćama u razvoju, o njihovoj svakodnevnoj borbi da se adaptiraju u društvu, ostanu deo sveta u kome žive i uhvate korak sa svojim vršnjacima.


 O nasilju među decom, ali predstava koja ima poučan i pozitivan kraj.


 Prilagođena vremenu komunikacije, predstava ima elemente crtanog filma, igranog filma, fotografije, pozorišta i kompjuterske animacije. Traje 50 minuta i namenjena je deci od 5 do 95 godina“, kaže o predstavi Zijah A.


 Sokolović, Ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje Ujedinjenih Nacija.

 

'Kraljica leptira' je druga po redu saradnja Kulturnog centra Pančeva sa THE/Arto i autorskim tandemom Selma Parisi i Zijah A. Sokolović, a ujedno osma profesionalna produkcija novonastale pozorišne scene za decu „Pođi Tuda→...“ Kulturnog centra Pančeva.

 

Kratak video iz predstave možete pogledati na sledećoj adresi - OVDE 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..