Beogradsko dramsko pozorište 20. februara proslaviće 67. rođendan i kao što ste navikli pripremili su originalne i njima svojstvene događaje kojima će obeležiti taj dan. Ove godine publika će imati priliku da se upozna sa njihovim autorskim projektom "Pozorišni bonton" koji su osmislili da bi svi na što bolji način uživali u pozorišnoj predstavi.


Kada su razmišljali i sastavljali "Pozorišni bonton" nije im bila namera da kritikuju, već da vrate malo zaboravljena, a nekada ustaljena pravila o ponašanju i poštovanju ne samo glumaca na sceni već i publike međusobno, kao i svih koji učestvuju u stvaranju magije na sceni, oko scene i onih sa kojima publika ima direktan kontakt kao što su biletari i razvodnici.


Kako se u današnje vreme više ništa ne podrazumeva publikacija koju će predstaviti kroz video materijal koji su pripremili sa glumcima, zaposlenima i saradnicima podsetiće sve one koji su zaboravili i edukovati sve koji nisu znali šta je DA, a šta NE kada dolaze kao gosti u pozorište.


Sve ovo upotpuniće i "Mala škola pozorišnog bontona" koja sadrži obilazak pozorišne kuće, gde publika koja se prijavi za ovaj događaj putem interneta može da sazna čitav proces nastajanja predstave i zaviri u svaki kutak, detaljno se upozna sa bontonom i u potpunosti shvati zašto ga treba prihvatiti.


Obilazak će se završiti gledanjem jedne od predstava koje su tog dana na repertoaru, a to su "Smrt trgovačkog putnika" Artura Milera u režiji Veljka Mićunovića i "Zečja jama" Dejvid Lindsi Abera u režiji Filipa Grinvalda.

PRED POČETAK PREDSTAVE NA SCENI RADE MARKOVIĆ BIĆE DODELA GODIŠNJIH NAGRADA: NAGRADU ZA UMETNIČKI DOPRINOS U 2013. I GRAND PRIX "TATJANA LUKJANOVA"ZA 2013.GODINU.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..