Nova bina pod nazivom Riffs & Beats, nudi program u kojem mogu da se pronađu svi oni koji vole rifove i bitove sa stavom. Žanrovi vezani za gitarski zvuk od panka, preko žestokog roka, elektro bitova, pa sve do teškog metala, naći će se u bogatom spektru nove bine. Neizostavni deo EXITa, rifovi gitara raznih izvođača, obeležiće ovu novu binu, ali i prostor oko nje. Zato se pripremite za glasnu i kvalitetnu svirku!

 

Moonspell, Cockney Rejects, Lollobrigida, Bjesovi, DLM, Brkovi, Piknik, Pero Defformero, Kill Kenny, Hex, Vox Populi, Hype, E-Play, The Way Of Purity, Bombarder, Kolaps, Iskaz, Feud, Čovek Bez Sluha, kao i bendovi koji su odabrani na Exitovom konkursu Play @ Exit: Against The Odds, Infernal Tenebra, Punished, Bomber, Deeper Down, Enjoy Sarma, Dark Sky, Tetrapank, dok će program biti upotpunjen specijalnim mračnim Vilindar Tribal Bellydance performansom.

 

U iščekivanju nastupa ovih sastava, pojačajte muziku i zagrejte se za žestoke izvođače Riffs & Beats bine:
 
http://www.youtube.com/watch?v=XGwWH7eqpwA
http://www.youtube.com/watch?v=XWLU76o5rEI
http://www.youtube.com/watch?v=zaQlFGnIE9E
http://www.youtube.com/watch?v=bb7st77GYnU

 

Moonspell, jedan je od vodećih Metal Goth Rock bendova današnjice. U karijeri dužoj od 2 decenije od teškog black metal underground pokreta stvorili su pravu armiju fanova i pronašli svoj put i u komercijalne mainstream krugove. Ovaj bend perfektno kombinuje ekstremni metal zvuk sa starom školom dark i goth rock stilova, te na taj način svakim novim albumom privlači sve više i više publike, dok ih se stari tvrdokorni fanovi nikada nisu odrekli. Bend koji će uz Nick Cave i Prong 14. jula na tvrđavi definitivno zatvoriti krug atraktivnosti i posetiocima obećava nezaboravno veče!

 

Cockney Rejects, pioniri oi-punk zvuka, nastali su 1979. godine, u londonskom East Endu. Braća Micky Geggus i Jeff Stinky Turner zajedno sa Vinceom Riordanom i Andyem Scottom činili su prvu postavu koja je snimila EP “The Flares and Slippers” za nezavisnu etiketu “Small Wonder”. Veliki uspeh koji je ta ploča doživela izbacila je bend u prvi plan, a vrlo brzo major kuća EMI ponudila im je ugovor. Singl “I Am Not A Fool” nakon svega par dana dospeo je do top liste. Za Cockney Rejects se vrlo brzo pročulo u celoj Evropi. Usledili su singlovi “Bad Man”, a za njim i “Greatest Cockney Rip Off”, koji se popeo do visokog 21. mesta što je bendu omogućilo pojavljivanje u čuvenom TV šou Top Of The Pops.  Pesma “Oi, Oi, Oi” sa drugog albuma, zaslužna je što je street punk muzika nazvana jednostavno - Oi!

 

Grupa Bjesovi je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Bend je izgradio jak kultni status na sceni i njihovo ime se izgovara sa poštovanjem među fanovima ali i među muzičarima. Live nastupi Bjesova posebna su atrakcija za sve ljubitelje tvrdog rok stila i u sebi nose ogromnu dozu neočekivanih lucidnih obrta koji publiku često ostavljaju u šoku. Bjesovi su do danas izdali šest albuma, a najveći uspeh grupe je bio drugi po redu (bezimeni) album.

 

Grupa Brkovi iz Zagreba postoji od 2004. godine. Zasićeni uštogljenim podelama muzike na urbanu i ne urbanu, petorica mladića pankerski orijentisani odlučuju da sviraju narodnjake na način na koji jedino znaju - žestoko i beskompromisno sa ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja ih pritiska.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..