Od 180 validno prijavljenih izvođača iz sedam država žiri u sastavu Branimir Lokner, Dragiša Radulović i Đorđe David odabrao je dvanaest koji će nastupiti na 47. izdanju Gitarijade u Zaječaru. Dvadeset sedam sastava uvršteno je u uži krug, ali je nakon višečasovnog sastanka odabrano dvanaest koji će svoj potencijal demonstrirati od 1. do 3. avgusta, kada se održava Gitarijada.


Regulator (Vrnjačka Banja), Scarlet Dust (Niš), Vizija (Skoplje), Marienfeld (Pančevo/Beograd), Helm (Priboj), Rolin Humes (Rijeka), Uzemljenje (Beograd), Ućuti pas (Lazarevac), Obscured (Novi Sad), Mud factory (Vranje), Dolia (Sarajevo) i Huti Ota Tre (Zaječar) imena su bendova koje je žiri u sastavu Branimir Lokner, Dragiša Radulović i Đorđe David odabrao za nastup u finalu Gitarijade, a koji će imati priliku za usavršavanjem u okviru Rok Akademije.


“Kao i prethodnih godina, i ove je bilo teško od tolikog broja kvalitetnih izvođača odabrati dvanaest koji će imati priliku da nastupe u završnici Gitarijade, ali mislim da smo kolege i ja napravili dobar izbor.“, rekao je Dragiša Radulović, član žirija.
U uži izbor pored odabranih našli su se bendovi: Uncle Sam Decided (Sarajevo), GodDamn (Vranje), The Petting Blues Band (Novi Sad), Co.Da (Ljubljana), Infernal Form (Novi Sad), Kasirke (Beograd), Alitor (Inđija), Manisent i mentalnost (Beograd), Human Holographic Element (Bosna i Hercegovina), Vinyl Slang (Županja), Wolfram (Novi Sad), Burning Leaf (Pirot), Kickdown (Beograd), Meda Vuk i Sandokan (Petrovac na Mlavi) i Neke Face (Zrenjanin).


“Interesantno je da se prijavilo nekoliko sastava koji su već imali priliku da nastupe u takmičarskom delu festivala i nekolicina koji već imaju po nekoliko zvaničnih izdanja, što samo potvrđuje važnost ove manifestacije. Osobenost ovog konkursa je da su prijave poslali i bendovi čija je karijera započeta još osamdesetih godina, ali su se specijalno okupili kako bi se prijavili za Gitarijadu“, dodao je Radulović.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..