Treći po redu Hip Hop festival “Svi kao jedan“ ove godine biće održan u periodu od 8. do 24.juna i tona nekoliko lokacija u Beogradu, a pod generalnim pokrovieljstvom energetskog pića GUARANA. Glavni, muzički deo programa, biće održan 14. i 15. juna u Depo magacinu, na kojem će nastupiti najveća imena domaće hip hop scene (THCF, C-YA, Sick Touch, Prti BeeGee, Juice, Struka, Lud itd.) i neke od legendi svetskog hip hopa, kao što su ovoga puta čuveni predstavnici njujorške underground scene: AFU-RA i ONYX.


AFU-RA je umetničko ime Aarona Phillipa, koji je najveću slavu stekao krajem devedestih godina. Poznat je i pod imenom ‘’Poisonous Taoist’’ (Otrovni taoista), a osim što je jedan od najtalentovanijih underground repera sa Istočne obale, veliki je poznavalac borilačkih veština. Njegov debi singl "Whirlwind Thru Cities" izašao je 1998. i ušao u top 20 Billbordove liste rep singlova, posle čega su usledili hitovi ‘’Defeat’’ i ‘’Mortal Kombat’’. Prvi album izdao je tek krajem 2000. godine, pod nazivom ‘’Body of the Life Force’’, koji su producirali između ostalih DJ Premier i DJ Muggs, a na albumu su gostovali GZA (Wu Tang Clan), Masta Killa i M.O.P. Kao član Gang Starr fondacije, imao je veliku podrškupokojnog producenta i velike hip hop legende – Guru-a, koji je pored brojnih muzičara gostovao na njegovom drugom izdanju iz 2002. godine – ‘’Life Force Radio’’. Afu-ra je u poslednjih nekoliko godina izdao još dva albuma, jedan 2005 – ‘’State of the Arts’’ i poslednji album prošle godine – ‘’Body Of The Life Force 2’’.


ONYX su hardcore hip hop bend iz Njujorka, sigurno najpoznatiji po svom hitu ‘’Slam’’ sa njihovog prvog izdanja iz 1993. godine  -‘’Bacdafucup’’. Grupu čine Sticky Fingaz, Fredro Starr I Sonsee. Zahvaljujući izdavačkoj kući Def Jam, već s prvim albumom su imali veliki komercijalni uspeh, spot za singl ‘’Slam’’ je često vrteo MTV, a gosotvali su u hitu benda Biohazard za pesmu ‘’Judgement night’’, koja je rađena za istoimeni film. 1995. Izdaju svoj drugi album ‘’All We Got Iz Us’’, koji je pobrao brojne dobre kritike.. Treći album - ‘’Shut 'Em Down’’ izx 1998. imao je izuzetan uspeh i dostigao čak 10. mesto Billbordove liste albuma. U singlu ‘’React’’ gostuje im tada mladi i neafirmisani reper 50 Cent, kome će to biti prvi nastup za veliki label, dok im je DMX gost u drugom singlu ‘’Shut ‘Em Down’’. Posle velikog uspeha ovog albuma, Onyx napuštaju Def Jam i sledeća dva albuma ‘’Bacdafucup Part II’’ – 2002 i  ‘’Triggernometry’’ izdaju zaKoch Records. Posle višegodišnje pauze, Onyx 2012. Izdaju album "Cold Case Files: Vol 2", koji je dostupan samo u digitalnom formatu i to preko njihovog zvaničnog sajta : www.onyxdomain.com. Krajem 2012. uradili su spot za pesmu ‘’Belly of the Beast’’, koji se nalazi na poslednjem albumu koji nosi naziv ‘’Cuzo’’.

 

I ovog puta koncept GUARANA  Hip hop festivala  SVI KAO JEDAN objedinjuje sve elemente hip hop kulture (rep muzika, brejk dens, ulična poezija, grafiti, kao i ekstremni sportovi poput skejta, rolera i bmx-a) s tim što će ove godine biti podeljen na nekoliko programskih segmenata koji će se održati u toku tri vikenda u junu mesecu.


Pored muzičkog dela programa prvi i poslednji vikend festivala odnosiće se na druge segmente Hip hop kulture, te će se u subotu, 8.juna u Domu omladine Beogradaodržati  serija predavanja, DJ radionica i takmičenja u brejk densu i uličnoj poeziji na kojima će prisustvovati brojni učesnici iz zemlje i inostranstva.


U subotu 22.juna,u Skejt parku na Ušću održaće sesportski deo programa koji će imati takmičenja u skejtu i rolerima, kao i revijalno takmičenje u vožnji BMX-om.


Dan kasnije, na nekoliko lokacija po Beogradu planiran jeMeeting of styles, internacionalno takmičenje u crtanju grafita u kojem će učestvovati grafiti majstori iz celog regiona.


Ove godine Guarana Hip Hop festival “Svi kao jedan“ još više dobija na značaju doprinoseći kulturnom životu prestonice, privlačeći ljubitelje ove globalno popularne kulture iz celog regiona.
Karte u pretprodaji se od 6. maja mogu naći u Kobazz shop-u i na svim prodajnim mestima Eventima, a informacije o cenama karata kao i sve druge detalje u vezi sa festivalom možete naći na zvaničnom sajtu festivala www.svikaojedan.com

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..