Springfestival u Grazu traje od 29. 05. do 02.06. 2013. a ulaznicu možete kupiti uz ex-Yu popust. Nakon Praga, Bratislave, Poznana i Kölna, Electronic Beats Festival se ovaj put smješta u Graz. U saradnji sa Springfestivalom, Electronic Beats predstavlja prvu veče festivala u dvorani Helmut List Halle 29. maja. Headliner večeri je kanadski glazbenik i producent Chilly Gonzales koji će izvesti muziku s dugoočekivanog albuma “Solo Piano II”.

 

U nastavku očekuju vas razni DJ-evi koji će prirediti veliki party. Uz Marka Ronsona i Ritona, londonski dubstep producent i izvođač SBTRKT, danski elektronski duo Rangleklods i bečki producent Wolfram su dio lineupa. Electronic Beats, međunarodni glazbeni program Deutsche Telekoma, već 12 godinu pokreće poznate glazbene projekte. Izgradili su ugled u inovacijama i inžinjeringu zvuka, ali i tiskanim medijima što se može vidjeti u Electronic Beats časopisu, online na http://www.electronicbeats.net, i uživo na pozornici.


Chilly Gonzales
Kanadski Chilly Gonzales nije samo umjetnik koji šara po žanrovima, nego i nadareni pijanist. Njegov dugoočekivani album “Solo Piano II” izdan je u kolovozu i to 8 godina nakon legendarnog albuma “Solo Piano”. Kao producent, Gonzales je surađivao s imenima poput Feist i Peaches, a nekoliko njegovih albuma bilo je nominirano za Grammyja. 2009. godine oborio je svjetski rekord koncertom u Parizu koji je trajao više od 27 sati.


Mark Ronson and Riton
Mark Ronson je jedan od najtraženijih DJ-eva na svijetu. Uz rad na svojim izdanjima kao što su “Come the Fuzz” i “Version”, surađuje i s izvođačima kao što su Lily Allen i Robbie Williams. Producirao je album Amy Winehouse “Back to Black” i osvojio Grammyja za najboljeg producenta 2008. godine. Riton je izdao prve singlove na etiketi Switch Recordings, a dio je Radio-Soulwax obitelji i njihovog projekta “Die Verboten” od 2006. godine. Riton je nedavno izdao EP “Lost My Mind”, a zajedno će s Mark Ronsonom pokazati uzbudljivu borbu na gramofonima.

 

SBTRKT
Od 2009. godine DJ Aaron Jerome piše, snima i izdaje glazbu pod pseudonimom SBTRKT, a postao je slavan zbog debitantskog albuma koji je sadržavao singlove „Wildfire“ i „Hold On“. Do danas je imao brojna izdanja na etiketama poput Brainmath, Numbers, Ramp, Monkeytown te Young Turks. SBTRKT je poznat i po tome što na nastupima nosi plemenske maske koje mu pomažu u očuvanju anonimnosti.

 

Rangleklods
Danski Rangleklods predstavlja tračak nade kada se radi o elektronskoj glazbi. 2010. godine preselio se u Berlin što je ubrzalo izmjene u njegovom zvuku. Dvije godine kasnije izdan je debitantski albim “Barkeeper” s kojim se odmaknuo od berlinskog underground zvuka i prešao na širu i raznolikiju publiku. Danas Rangleklods nije više solo projekt nego ga čini dvojac Esben Andersen i Pernille Smith‐Sivertsen.


Wolfram
Austrijski producent i DJ Wolfram Eckert aka Wolfram pametno miješa elemente 70-ih (Italo-Disco), 80-ih (Wave) i 90-ih (Euro Dance), a sva razdoblja imaju jednu zajedničku stvar – osjećaj veselog noćnog života. Njegov prvi singl „Fireworks“ u suradnji s Hercules and Love Affair izdan je 2011. godine, nedugo nakon što je objavljen njegov album.

Već 13. godinu zaredom Springfestival se vraća u austrijski Graz, UNESCO-ov grad svjetske baštine i UNESCO-ov grad dizajna, od 29. svibnja do 2. lipnja i predstavlja nadahnjujuć i bogat spoj glazbe, tehnologije, umjetnosti i dizajna te rasprave koje imaju veliki odjek. Springfestival je jedan od vodećih europskih događaja koji spaja neke od pionira u live nastupima, DJ-eve, vizionare, kreativne umove i predvodnike digitalne ere, a svi se okupljaju kako bi slavili suvremenu kulturu. Festival prati konferencija Springsessions koja će se održati 30. i 31. svibnja u Joanneumsviertel i predstavlja neke od najbistrijih digitalnih umova.

Austrijski festival nudi popust na festivalsku ulaznicu za ex-Yu zemlje. Promotivni kod special20 omogućava popust od 20% na festivalsku ulaznicu - tako je ulaznica 70 eura. (Identitet se dokazuje predočavanjem dokumenta u festivalskom centru.)

 

Ex-Yu ulaznice: OVDE

 

Springfestival je objavio raspored programa, a popis možete vidjeti na stranici OVDE

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..