Prve ulaznice za najvernije obožavaocefestivala u Vrnjačkoj Banji. Prodaja ulaznica za muzički i omladinskifestival „Lovefest“, koji će ove godine biti održan od 1. do 3. avgusta u Vrnjačkoj Banjipočela je u četvrtak 16. maja.Prvobitna cena za ograničeni broj karata biće 999 dinara, a organizatori očekuju da će prvi kontigent biti rasprodat za samo nekoliko dana. 


Najbrži posetioci imaće jedinstvenu priliku da do svoje Lovefest ulaznice dođu sa popustom od50 odsto u odnosu na punu cenu paketa. Posle promotivnog perioda karte za festival u Vrnjačkoj Banji koštaće 1299, a zatim 1599 dinara. Pred početak festivala cena karte za tri festivalska dana biće 1899 dinara, a posetioci će moći da kupe ulaznice u svim poslovnicama Eventima u Srbiji. 


Tokom tri festivalske noći publici će se predstaviti i neki od najpoznatijih izvođača elektronske muzike među kojima su legenda detroitske DJ scene Carl Craig, italijanski DJ Butch, holandski dvojac Detroit Swindle, kao i Darius Syrossian i NiCe7. Prvi dan Lovefest-a biće rezervisan za promociju domaće muzičke scene, a osim nastupa grupa ZAA i Stray Dogg, zvezde večeri biće popularni bosanski sastav Dubioza Kolektiv.  


Ovogodišnji omladinski festival „Lovefest“ biće održanu okviru 10 zona na 11 lokacija u centru Vrnjačke Banje. Osim muzičke, festival će imati još devet zona i time nastaviti projekat razvoja omladinskog aktivizma i promocije mladih u centralnoj Srbiji. Tako će svi posetioci Cinema zone imati priliku dapogledaju studentske filmovemladih učesnika koji prođuLovefest konkurs. Publika će tokom dana moći da poseti izložbu fotografija i radovamladih umetnika na Photo i Graffiti zonama, ali i da se edukuje u okviru Workshop i Eko radionica. Najmlađi posetioci festivala moći će da se igraju i uživaju sa vršnjacima na Kids zoni u okviru koje će biti organizovani i brojni programi za mališane. Za sve one koji žele da se bave sportom na raspolaganju će biti Street Basket i Extreme zone.  


Festivalska publika će imati priliku da rezerviše i svoje mesto u „Lovefest“ kampu, koji će biti smešten u blizini jezera u centru Vrnjačke Banje.

Lovefestje jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Festival je nastao 2007. godine, a od gradske žurke održane tog leta za samo godinu dana prerastao je u muzički, a danas najveći omladinski festival u centralnoj Srbiji. Tokom sedam godina na festivalu su nastupila neka od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike, među kojima su Marshall Jefferson, Good Groove, Martin Ten Velden, James Zabiela, Noir, Silicone Soul, Gramophonedzie, kao i Darkwood Dub i Darko Rundek. Od 2012. godine festival je proširen na devet novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u centralnoj Srbiji.


Aktivnosti UG Lovefest usmerene su i na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte koji imaju humanitaran, socijalni, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“.


Više o festivalu: www.lovefest.rs

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..