"Maratonski" festival posvećen demo bendovima, Belgrade Demo Fest Live, privodi kraju prvi takmičarski krug tokom kojeg su se do sada prestavili brojni izvođači iz svih krajeva Srbije.

 

Četvrtu nedelju u okviru prvog takmičarskog kruga otvorili su bendovi Hadži prodane duše, Regulator, Šalterski službenik i Zvučni zid. Publika je bila na strani Zvučnog zida koji se plasirao u četvrtfinale, dok je žiri u sastavu Branimir Lokner, Predrag Novković urednik emisije “Gruvanje” i Aleksandar Šarčević, “prolaz”  dao bendu iz Užica - Hadži prodane duše, a prema glasovima publike dalje je prošao sastav Zvučni zid.

 

U sredu su Branimir Lokner, Zoran Stojković i Dragiša Radulović u sledeći krug takmičenja poslali su Scarlet Dust, dok se publici najviše dopao Alitor. U oštroj konkurenciji, Noyz i Next Kodex, na žalost, nisu prošli dalje.

 

Dvanaesto takmičarsko veče obeležili su The Swimming Pigs, Knap, UPS i Dingospo Dali. Knap je ubedljivo pobedio postigavši apsolutni rekord festivala po broju glasova publike, dok je izbor žirija u sastavu Branimir Lokner, Aleksandar Šarčević i Dragiša Radulović, izglasao Dingospo Dali za četvrtfinale.

 

Pete nedelje Beogradskog demo festa publici će se predstaviti Polaris, 11 minuta i Morbid Cow u utorak 30. aprila, dok će u četvrtak 2. maja nastupiti Sivi, CoolAny i Itch.

 

U poslednjoj, šestoj po redu, nedelji prvog kruga Belgrade Demo Fest Live u utorak 7. maja Šine, Weltshmerz, Hod i Armuši, dok će u sredu 8. maja svirati Void Inn, Case Remnant, Bite, Black Joker i Rđa.

 

Nastupi svake večeri počinju od 21h, i svi bendovi imaju po trideset minuta da se predstave publici i žiriju. Cena ulaznice je 150 dinara, a koncerti se održavaju u klubu Blue Moon (Zmaj Jovina 4, Beograd).

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..