Todo Mundo World Music Festival u svom drugom izdanju predstavlja nam najbolje od savremene muzike Turske, uz sastave iz Srbije i Hrvatske. U uvodnom događaju (18.4 u Domu sindikata) ugostićemo jednu od najčuvenijih i umetnički najvrednijih dalmatinskih klapa Kambi, čuvare ove autentične tradicije višeglasnog pevanja. U centru pažnje tokom Festivala biće nam autentičan turski šik i njegovi sjajni novi predstavnici – Baba Zula, i Café Aman Istanbul!

 

Bogata muzička scena Turske u poslednjih nekoliko godina može da se pohvali novom generacijom sastava koji ukrštaju tradicionalno nasleđe sa provokativnim modernim zvukovima. Baba Zula (20.4) je senzacionalan primer kako se rok muzika revolucionarno može izmeniti kroz orijentalni pristup dok se ne dosegne apsolutni trans, dok su Café Aman Istanbul (19.4) mnogočlani sastav koji na novi način izvodi rembetiko muziku, jednu vrstu spoja starogradske kafanske i politički angažovane pesme, lokalni odgovor na fado. Obe grupe predstavljaju kreativni vrh novih tendencija jedne savremene muzičke Turske, koju vam ovom prilikom predstavljamo.


Kao uvodne koncerte vašoj pažnji preporučujemo premijerno nove projekte naših talenata – Marko Marković, proslavljeni sin Bobana Markovića, u ekskluzivnoj saradnji sa velikom harmonikašem Jovanom Pavlovićem, prvi put pred našom publikom, kao i Bojana Nikolić i Srpski glasovi, prvi put na međunarodnoj sceni sa svojim istraživanjem naše izvorne muzike (Dom omladine, 19 i 20.4).


Kao najmlađi među muzičkim festivalima Todo Mundo na sebe preuzma misiju da predstavi Beogradu doprinos popularnoj kulturi koji dolazi iz zemalja trećeg sveta. Prošle godine nam je u fokusu bila Afrika, te smo našoj publici predstavili sveže dobitnike Grammy nagrade, Tinariwen iz Malija, kao i Konono No 1 iz Konga, dok nam je ove godine u centru pažnje turska muzika.


Pozivamo vas na neočekivano muzičko putovanje kroz čari modernog orijenta, uz nezaboravne zvuke urbane Turske.

 

2.  WORLD MUSIC FESTIVAL TODO MUNDO
18-20. april 2013.

 

Organizacija: Dom omladine Beograda, Ring Ring i Long Play

 

Festival podržali:Kancelarija za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske, Air Pegasus, Ambasada Kraljevine Norveške.


 

PROGRAM:

 

Uvodni koncert
18.4. Dom sindikata
20h Klapa Cambi (Hrvatska)
800, 1000, 1200 i 1500 dinara

19.4. Dom omladine Beograda // Velika sala
20h Marko Marković i Jovan Pavlović (Srbija/Norveška)
21h Café Aman Istanbul (Turska)
1000 dinara
 
20.4. Dom omladine Beograda // Velika sala
20h Bojana Nikolić i Srpski glasovi (Srbija)
21h Baba Zula (Turska)
1000 dinara

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..