Ovogodišnje, 47. po redu, izdanje Gitarijade u Zaječaru održaće se od 1. do 3. avgusta, dok će konkurs za takmičare biti raspisan od 5. aprila do 25. maja, a očekuje se odziv bendova iz celog regiona. 

 

Čuveni festival predstaviće se na Sajmu turizma u Beogradu (21.02.2013 - 24.02.2013), gde će biti prezentovane pojedinosti, a po završetku Sajma u skorije vreme biće otkriveni i neki od headlinera.

 

Organizatori imaju težak zadatak da održe nivo prošlogodišnjeg izdanja, ali sudeći po entuzijazmu i htenju koji pokazuju članovi organizacionog tima nema sumnje da će u tome uspeti.

 

“Nakon uspešno održane Gitarijade prošle godine, tim koji je izneo posao organizacije odlučio je da iznenadi sve i već sada objavi sve važne datume 47-og izdanja po redu. Nakon Sajma turizma krenućemo i sa bukiranjem izvođača za revijalni deo programa, a za sada pratimo svetske bendove koji sviraju u regionu, ali i šire, jer želimo da sve podignemo na još viši nivo.”, naveo je Goran Radisavljević, jedan od ključnih ljudi u organizaciji festivala.

 

Od Radisavljevića smo saznali da će se i ove godine organizovati Rock Akademija koja će biti obavezna za sve izabrane takmičarske bendove.

Praksa koja se pokazala uspešnom primeniće se i ove godine, odnosno paralelno sa Gitarijadom organizovaće se i 17. Moto skup, a takođe će ponovo biti tri stejdža: Main na Kraljevici, World Music na gradskom Trgu i stage u moto kampu.

 

Osim bogatog i raznovrsnog festivalskog programa istovremeno u Zaječaru će biti i regionalni volonterski kamp, zatim smotra izviđača međunarodnog karaktera, a takođe će se realizovati i društveno odgovorne kampanje.

 

Pobednici 46. Gitarijade održane prošle godine je bend Bas i Stega, dok je prvo mesto na osnovu glasova žirija odneo VIS Novi Dan.

 

<<  Septembar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
    

Putopisi, Intervjui..