Objavljeno je devet finalista četvrtog izdanja HEMI muzičkih nagrada (HEMI Music Awards), a Srbiju će na ovom programu za talentovane muzičare predstavljati bend Keni Nije Mrtav. Izvođači dolaze iz devet zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, među kojima su, pored Srbije, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija i Slovenija. Partner HEMI projekta u Srbiji je EXIT fondacija. HEMI finalisti i ove godine čine široki muzički opseg, među kojima je topao, potpuno analogan zvuk Island Mint iz Češke, eterični, natprirodni pop estonske Anne Kaneeline, žanrovsko mešanje dens-pank muzike AMKA iz Grčke, duboke, psihodelične i veličanstvene groovy muzike mađarske grupe Freakin' Disco, agresivni i eksperimentalni zvučni duh Lufthanse iz Severne Makedonije...

...avanturistički i nepredvidivi džez poljskog Immortal Oniona, melanholični, sanjarski pop stil rumunskog, ženskog dua Musspell, veoma dinamičnog i naelektrisanog indi-panka Keni Nije Mrtav iz Srbije i rasplinutog, umetničkog i razigranog power-popa Slovenke Astrid.

Ovih devet izvođača će u narednom periodu imati mentorstva i obuke koje će razviti njihove veštine i kompetencije na poljima komuniciranja i poslovnih prihoda, a sve u cilju pokretanja internacionalne karijere. Takođe, izvođači će imati pristup tzv. HMA 2024 turneji širom Evrope, tokom koje će sarađivati sa buking menadžerima i umrežavaće se sa kolegama muzičarima iz navedenih devet HEMI zemalja. Vrednost ovog paketa mentorstva, obuke i promocije je po 2.000 evra za svakog HMA finalistu. Takođe, četiri HEMI benda će nastupiti na ovogodišnjem EXIT festivalu!

Otkrijte sve prelepe i raznovrsne zvuke sa naše HEMIsfere ovde!

HEMI Music Awards (HMA) je program za  talentovane umetnike koji su spremni da razviju međunarodnu karijeru i koji imaju za cilj da dođu do novih tržišta i publike.
 
HMA organizuje centar za razmenu muzičkih inovacija (HEMI), a potiče iz evropske inicijative koja ima za cilj podršku umetnicima i profesionalcima iz muzičkih industrija: Češke, Estonije, Grčke, Mađarske, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Srbije i Slovenije.

Više informacija na: www.hemimusichub.com

foto EXIT promo

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..