Novosadski bend The Bad Week prvi je bend iz Srbije koji će učestvovati na međunarodnom takmičenju bluz bendova i izvođača Blues Aperitiv u Češkoj. Blues Aperitiv je takmičenje koje od 2011. godine organizuje jedan od najvećih bluz festivala u Evropi – Bluz Alive Festival u Češkoj. Nakon prijave velikog broja bendova i izvođača, žiri sačinjen od više međunarodnih bluz stručnjaka bira sedam bendova koji se takmiče za titulu najboljeg. Pobednici Blues Aperitiva dobijaju priliku da nastupe na Blues Alive festivalu dve godine za redom.

Do sada, bendovi koji su se takmičili za učešće na ovom prestižnom festivalu dolazili su iz Češke, Poljske, Slovačke, Mađarske, Belorusije, pa čak i SAD-a. Novosadski The Bad Week prvi je bend iz Srbije koji ima šansu da nastupi na Blues Alive!
 
Takmičenje Blues Aperitiv biće održano 13. aprila u Kući kulture (House of Culture) u Šumperku u Češkoj. Nakon nastupa na kojem svaki izvođač ima 30 minuta da pokaže šta zna, žiri će odabrati tri najbolja benda koji će nastupati na Blues Alive festivalu, koji će ove godine biti održan od 14. do 16. novembra.
 
Brojnim dosadašnjim uspesima, na živim nastupima ali i kroz više nego dobru prodaju debi izdanja „So It Was“, The Bad Week su pokazali da imaju kvalitet vredan pažnje. Navijaćemo da taj kvalitet prepozna i međunarodna bluz scena!
 
 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..