I ove godine za vas rezervišemo dva dana uživanja u najkvalitetnijoj  muzici i vrhunskom ritmu. Dvanaesti put u Leskovcu festival ritma i perkusija DRUM DUM FEST! 29. i 30. septembar! Za sve istinske poštovaoce najstarijeg muzičkog instrumenta prvi put organizujemo dvodnevni bubnjarski seminar na kome će svoje znanje i umeće sa bubnjarima kojima zaista žele da uče od najboljih, podeliti Miroslav Karlović – Karlo, profesor kod koga su svoje znanje sticali najbolji bubnjari regiona. Ove godine će po prvi put najmlađim bubnjarima biti dodeljena nagrada „Tokan“, koja će mlađim generacijma čuvati sećanje na velikog bubnjara i sjajnog čoveka Bojana Zlatanovića - Tokana.

Zvezda revijalnog dela programa je legendarna grupa „Leb i sol“ sa Bodanom Arsovskim, Kokanom Dimuševskim, Dmitrom Božikovim i Mihaelom Paruševim za bubnjevima.

Nagrada za životno delo ove godine biće dodeljena Miroslavu Karloviću.

Kao što znate, Drum Dum Fest je od samog početka veliki značaj pridavao edukaciji bubnjara, kako onih najmlađih, tako i onih koji su se već na neki način profilisali u svetu muzike. Impozantan broj bubnjarskih radionica za ovih trinaest godina, sa vrsnim predavačima koji slove za najbolje na ovim prostorima, doprineo je ozbiljnom napretku u umeću sviranja svima koji su ih redovno posećivali.

Od samog početka, u korenu ideje Drum Dum Festa je, osim popularizacije bubnjeva i perkusija široj publici, i ideja negovanja mladih taleneta, i unapređivanje njihovog umeća sviranja bubnjeva. Kroz našu školu bubnjeva prošlo je nekoliko generacija, a mnogi čije je znanje raslo uz naš festival, sada su izvrsni mladi bubnjari koji krče svoj put kroz muzičku scenu Srbije. Zato od samog početka imamo i dva festivalska programa DDF kids i DDF teens, kroz koje najmlađe bubnjare predstavljamo festivalskoj publici i široj javnosti i nagrađujemo najtalentovanije kroz naša takmičenja

I, nažalost, kako dobijamo nove, mlade, talentovane ljude, tako nam je život doneo i nenadoknadive gubitke u vreme pandemije. Tako smo ostali bez dva divna čoveka i sjajna muzičira, bez naših Leskovčana, Gorana Trajkovića Trše i Bojana Zlatanovića Tokana. Trša je bio deo DDF tima, vrlo posvećen školi bubnjeva i radu sa najmlađima, tako da smo, čuvajući sećanje na njega, DDF školi bubnjeva dali njegovo ime, da ga sa ponosom nosi i čuva uspomenu na njegovu plemenitost i njegovu ljubav prema bubnjevima i muzici.

Tokan je bio prijatelj festivala i ljudi koji su deo DDF tima, bio je veliki čovek i prijatelj, čija je duhovitost i vedrina osvajala srca svih koji su imali čast da ga upoznaju. Bio je i najveća bubnjarska zvezda našeg grada, velika zvezda muzičke scene u našoj zemlji, i što je najvažnije, neko na koga su se ugledali mnogi mladi bubnjari. Zato smo želeli da uspomenu na njega sačuvamo i tako što ćemo baš tim mladim ljudima koji budu najbolji, nastaviti da dodeljujemo nagradu na svakom festivalu, ali će ona, od ove godine, nositi njegovo ime.
Ove godine će po prvi put najmlađim bubnjarima biti dodeljena nagrada „Bojan Zlatanović - Tokan“, koja će mlađim generacijma čuvati sećanje na velikog bubnjara i sjajnog čoveka Bojana Zlatanovića - Tokana.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..