21. Summer3p festival održaće se od 21. do 23. jula na lokaciji bivšeg vojnog kompleksa “Petar Drapšin” (Druga kasarna) na Segedinskom putu između Subotice i Palića a sudeći po sadržajnosti programa, biće to jedan pravi muzičko, kulturni, radioničarski i sportski doživljaj koji premašuje sva dosadašnja izdanja Summer3p festivala. Muzički noćni program krunišu dve dame, Insolate iz Hrvatske i Lea Dobričić iz Srbije, a rame uz rame sa njima, nastupiće “virtuozni” back2back duo NoNameLeft iz Mađarske i Miloš Vujović iz Beograda. Tokom dve festivalske noći, predstaviće se i mlade lokalne DJ zvezde, Denni i Victoria uz podršku stare garde gradskog klabinga koju čine Ascaloon i Adamov. Tokom noćnog programa, posetioci će imati priliku da posete StencilArt kreativni štand, sami sebi oslikaju i kupe majicu sa motivima po želji a SXABLON Pop Up store pružiće posetiocima priliku da obraduju sebe unikatnim umetničkim radovima.

Novina ovogodišnjeg izdanja festivala biće popodnevni muzički program, koji će u Petak 21. jula od 18.00 časova otvoriti Gustav Jr, a u Subotu 22. jula od 17.00 časova svoju muziku predstaviće članovi udruženje HARDWIRED iz Subotice, Overtone Funk & Mario C i Amiru (vinyl set) uz vizuelnog umetnika Miroslava Lazendića (izložba & live print party).

Paralelno uz muzički program, tokom vikenda, popodnevni časovi biće rezervisani za Painting Art likovnu radionicu koju od osnivanja festivala vodi Emil Kadirić, akademski slikar iz Subotice, zatim tradicionalnu TNG RecikLart radionicu oslikavanja majica (ponesite svoju majicu) koju vodi Otto Zakar street art umetnik. Ljubitelji fotografije moći će da učestvuju u radionici Fotopriča a na štandu Pletenica Milica uradiće vam pletenice u bojama po želji, dok će u hladovini višedecenijskih borova Andrea Furstner održati Yoga radionicu.

Pored pomenutih programa, u nedelju 23. jula (porodični dan) od 17.00 časova, predstaviće se vanškolski program za decu Tinker Labs i Tunde Marcinkovics sa Body paint radionicom. Specijalni gosti biće mladi pevači Italijanskog kulturnog centra Piazza Italija, dok će nedeljno popodne uz aerobik & finess, realizovati AKA Fight Fitness i N centar sa prijateljima uz muzičku podršku Dj Andy Dee. Svi posetioci porodičnog dana moći će da zaigraju društvene igre od 7 do 77 za stolovima ljubitelja društvenih igara KRAKEN iz Subotice.

Rado viđeni gosti, Udruženje ZaJedno i ove godine izradiće svoj crtež na platnu u saradnji sa likovnom radionicom a Summer3p festivalu priključiće se i Humanitarna fondacija Budi human

Tokom sva tri dana festivala, urbane skulpture predstaviće Arpad Slančik, a svoje radove izložiće i akademska umetnica Ivana Čonkić (Ivi Kivi Art) zajedno sa Summer3p heritage radovima nastalim na likovnim radionicama tokom 20 godina Summer3p festivala.

21. Summer3p festival biće posvećen važnosti očuvanja životne sredine kroz radioničarski program sa fokusom na primarnu selekciju otpada i reciklažu.

Ulaz na popodnevne aktivnosti i porodični dan je besplatan.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..