Kompleks bivše kasarne Petar Drapšin (druga kasarna) između Subotice i Palića, biće mesto na kome će se održati 21. Summer3P festival, jedan od najdugovečnijih subotičkih festivala, koji predstavlja spoj savremene muzičke kulture i radioničarskog angažovanja sa prizvukom aktuelnih tema, događaja i iskustava u modernom stvaralaštvu. Svoj nastup potvrdila je Insolate iz Hrvatske, koju su stariji subotički klaberi imali prilike da slušaju u Subotici, pre više od 10 godina, pod imenom Miss Sunshine i daleke 2001. godine u  klubu First Club, jednom od prvih zbornih mesta poklonika savremene muzičke elektro scene.

Pored nje, nastupiće i duo iz mađarske NoNameLeft, u savršenom back2back stilu. Naši predstavnici Summer3p festivala biće tehno dama Lea Dobričić i Miloš Vujović, koji su na sceni više od 15 godina. Domaću podršku pružiće mladi i perspektivni izvođači iz Subotice i okoline: Denni i Victoria a biće tu i “stara garda“ gradskog klabinga, Ascaloon i Adamov.

Gustav Jr, Andy Dee i predstavnici udruženja HARDWIERD iz Subotice: Mario C & Overtone Funk i Amiru, vrteće svoje setove tokom dnevnog programa, koji počinje oko 17.00 časova, sva tri dana festivala.

“Više od 20 godina se trudimo da na Summer3P dovedemo, kako afirmisane, tako i one izvođače savremene elektro scene koji su u usponu. Takođe, smatramo da treba dati prostora i lokalnim izvođačima a ne zvati isključivo “ljude sa strane”. Summer3p je uvek predstavljao i predstavljaće drugačiji vid provoda od onoga na šta smo navikli, negujući savremene trendove, kako kroz muzički doživljaj, tako i kroz umetničko, radioničarski i sportski program. Više od dve decenije, Summer3P festival nudi prostor svima koji žele iskoristiti svoje potencijale ili predložiti pojedinačnu ili grupnu inicijativu u domenu kulture i umetnosti. Svi dnevni programi su besplatni, jer smatramo da je u redu ne biti orjentisan isključivo ka profitu, već pokazivati i dokazivati da entuzijazam i energija grupice ljudi može biti svetionik urbane kulture na Severu Srbije, u skladu sa nazivom našeg udruženja “AŠC”, Anti Šund Corporation – education 4 the nation”, poručuju iz organizacije predstojećeg Summer3p festivala.

Publiku tokom dana očekuje raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program. Nedelja, 23. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti sadržajniji i bogatiji nego predhodnih godina.

Uskoro možete očekivati detaljnije informacije o programu.

Summer3P sa ponosom nosi EFFE etiketu (Europe for Festivals – Festivals for Europe) i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Europian Festival Awards je 2009. godine u Londonu uvrstio fotografiju sa Summer3P festivala među 10 najboljih festivalskih fotografija u konkurenciji od 35.000 a od 2010. Godine, Summer3P uvršten je u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije, 2015. godine dobio je priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma, a o uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian, uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Summer3p online:
www.instagram.com/summer3p_festival
www.facebook.com/summer3p

www.summer3p.org

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..