13. Ethno Fusion Fest koji biće posvećen ženskim glasovima. Tri večeri, tri pevačice iz različitih muzičkih tradicija. U poznatom prostoru Dvorišta beogradske sinagoge u Maršala Birjuzova 19, od 15 -18. juna nastupiće muzičari iz Srbije, Grčke, Izraela i Španije. Festival će, u četvrtak 15. juna u 20.30, otvoriti pevačica iz Atine Despina Apostolidu, koja donosi duh jedinstva različitih naroda u vidu spleta tradicionalnih pesama na grčkom, turskom, kurdskom i arapskom jeziku. Od grčkog rebetika-smirneika, preko jermenskog narodnog plesa, pa sve do arapskog tanga, na programu su raznovrsni muzički stilovi zastupljeni na podneblju Istočnog Sredozemlja.

Uz pratnju uta (arapske laute), gitare i uz gosta iznenađenja, biće to prava poslastica za sve ljubitelje tradicionalne muzike.

Druge večeri festivala, u subotu 17. juna u 21.30, će u skladu sa tradicijom nastupiti grupa iz koje je i potekla ideja za ovaj festival još 2008. godine. Stara, a nova Shira Utfila sa predivnim lirskim sopranom Branislave Podrumac i novim hitovima sa skoro izdatog albuma ljubavnih pesama, kao i ponekim dodatnim iznenađenjem.

Festival, u nedelju 18. juna zatvara Duo Andalus, koji je jedan od mnogih projekata sada već etablirane zvezde severnoafričke muzike Lala Tamar, koja živi na relaciji Izrael-Maroko, dok nastupa širom sveta sa najrenomiranijim ansamblima, izvodeći marokansku, jevrejsko-špansku, flamenko i bliskoistočnu muziku. Ovaj duo zaista zvuči kao kvartet.

Čekamo vas u Dvorištu beogradske sinagoge!

Rezervacija ulaznica za 13. Ethno Fusion Fest je putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..
Ulaznice se mogu kupiti na tickets.rs online, kao i na njihovim prodajnim mestima.
Tokom trajanja festivala ulaznice će biti u prodaji sat vremena pre početka svakog koncerta u Dvorištu beogradske sinagoge, Maršala Birjuzova 19.

Cena pojedinačne ulaznice je 800 dinara.

Komplet ulaznica za sve koncerte je 2.000 dinara.

U slučaju lošeg vremena koncerti će biti održani u Jevrejskom kulturnom centru, Jevrejska 16.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..