Najveći festival ulične kulture u regionu: ,,2HOT4STAGE FEST“ za 50. rođendan Hip Hopa, u Beogradu okuplja umetnike iz celog sveta. Devetu godinu za redom, događaj 2HOT4STAGE FEST - festival hip hopa i ulične kulture održaće se u Luci Beograd, Hangar: stage 3. Događaj je u trajanu od tri dana: od 31. marta do 2. aprila. Umetničkog karaktera, 2Hot4Stage FEST podrazumeva muzičke nastupe, različita takmičenja, performanse, edukativne radionice sa internacionalno afirmisanim umetnicima, kao i koncerte koje će obeležiti neki od najprepoznatljivijih regionalnih muzičkih izvođača. Posetioci će imati priliku da uživaju u urbanim i uličnim veštinama: od novih olimpijskih sportskih disciplina – skateboardinga i breakinga, do grafiti izložbe, kolekcije i bazara retkih modela patika, takmičenja u komponovanju muzičkih beatova, VR i gejming instalacijama, barber i tattoo mini konvenciji, kvizovima znanja...

Program festivala traje 3 dana, a tokom tih dana najraznovrsnijeg sadržaja, festival okuplja preko 9000 posetilaca, oko 700 plesnih takmičara i više od 20 muzičkih izvođača i internacionalnih predavača iz zemalja širom sveta.

2HOT4STAGE dovodi renomirane plesače i predavače koji dolaze iz Švedske, Ukrajine, Rusije, Kine, Grčke, Belgije, Austrije, Nemačke i Italije, te time Srbiju dovodi na svetsku mapu festivalskog turizma. Organizatori najavljuju najveći festival do sada, a poznata su imena i muzičkih izvođača među kojima su pre svega legendarni Edo Maajka i Who See, neizostavni master ceremonije Bege Fank, zatim talentovana kantautorka Tam, duhovita Instagram zvezda muzičkih obrada Only Fejmz kao i mlade zvezde trap muzike X, Rouzi, Jowam.  Kada su u pitanju DJ-evi, Rokam, Bko, Kostur, Spale, Shine, Luna, Vukashi, Basic će biti prisutni na danima festivala, a očekuju se i mnoga druga poznata imena domaćih i regionalnih izvođača.

„rEVOLUCIJA“ kao ovogodišnji lajt motiv, podstaćiće pozitivne promene u formatu festivala i pozvati na sve dobre strane savremenog modernog društva. Pored toga, „Evolucija ne Revolucija“  ukazaće, između ostalog, na važnost lične promene svakog pojedinca za opšti boljitak i polazne tačke svakog napretka društva i pokreta.

Prvi dan festivala, startuje 31. marta od 14:00h sa konferencijom za medije, a zatim nastavljamo sa panel tribinom pod nazivom „Do brenda na mreži“, gde će poznati domaći i regionalni influenseri iz sveta ulične kulture govoriti o građenju sopstvenog koncepta, proizvoda, ili samopromocije na društvenim mrežama. Početak festivala će obeležiti i dodela priznanja „Beogard“ - za najistaknutijeg ambasadora Hip Hop supkulture, koja se dodeljuje u čast pokojnog repera Gru-a.

Organizatori i učesnici festivala pozivaju sve ljubitelje ulične kulture i urbanih veština da se pridruže, oprobaju, ili samo uživaju na celokupnom nezaboravnom trodnevnom muzičkom i plesnom spektaklu, te da zajedno proslavimo i 50. rođendan Hip Hop-a, koji se obeležava ove godine!

Ulaznice za festival su u prodaji na veb sajtu tickets.rs, kao i na sledećim lokacijama: ZlaZla shop, Kobazz skate shop i u grafiti shop-u Beowallz.

#rEVOLUCIJA #2Ho4StageFEST2023

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..