Muzički program devetog Bašta Festa, koji se održava od 30. juna do 3. jula u Bajinoj Bašti, predstaviće najoriginalnija imena domaće klupske scene, a na zatvaranju će nastupiti sve popularniji beogradski bend KOIKOI, čiji je član i glumac Marko Grabež. Muzički program se održava u parku „Borići“, počinje odmah nakon projekcija filmova, oko ponoći, svake noći u toku trajanja festivala. U četvrtak, 30. juna, slušaćemo DJ Lutona koji u svojim DJ setovima krstari house pravcima, a ritam i razne žanrove spoznao je krenuvši od folklora, preko jazza, stigavši do elektronike, uz to i aktivno svirajući bubanj.

DJ-ingom se bavi od 2016. godine, do sada smo ga slušali i na festivalima Lovefest, Exit, No Sleep, a često je u b2b tandemu sa rođenim bratom Šćepine Vragolije.

U petak 1. jula na Bašta Fest muzičkom stejdžu nastupa DJ Timbe. Njegov set bazira se na hip hop-u i rnb-u, koji kombinuje sa raznim pravcima koji ga inspirišu - funkom, soulom, neo soulom, break beatom... Timbe je, pored toga što je poznat kao solo hip hop umetnik, i član benda Bad Copy.

Subota, 2. jul, rezervisana je za Bašta žurku i Čola veče – veče pesama najvoljenijeg pevača domaće publike – Zdravka Čolića.

Program se završava u nedelju, 3. jula nastupom benda KOIKOI i DJ setom Funk Technic Group. KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji. Na početku 2021. godine KOIKOI postaju novi član porodice Moonlee Records, a rezultat je debitantski album “Pozivi u stranu”, koji će pisati istoriju indie–rock muzike u regionu. KOIKOI je uvršten u novi program koji je pokrenula Impala- Independent Music Companies Association u saradnji sa Youtube-om, koji se zove „100 ARTIST TO WATCH“.

Funk Technik Group su stalni domaćini Bašta žurki, a ovaj DJ duo čine Stefan Saveski i Nebojša Ilic iz Beograda koji se pojavljuje krajem 2015. godine i zapocinje b2b vrtešku na gramofonima. Pored Jazz / Soul / Funk / Disco / Boogie muzike koja je oblikovala i usmerila ovaj DJ dvojac, u njihovim setovima možete cuti i Reggae / Afrobeat / Hip Hop i Dance muziku. 2017. su postali članovi White City Soul organizacije koja sarađuje i dovodi strane DJ-eve.

Svi programi Bašta Festa održavaju se u Bajinoj Bašti na otvorenom, a ulaz je slobodan.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..