Nakon dvogodišnje pauze, No Sleep, i dalje zvanično Najbolji novi evropski festival, vraća se u Beograd, i to sa čak dva izdanja u 2022. godini! Ovaj festival u produkciji EXIT tima i uz podršku kultnog domaćeg brenda Guarana, svoj „festivalski oskar“ osvojio je početkom 2020. godine na dodeli prestižnih Evropskih festivalskih nagrada, ali zbog pandemije nije bilo prilike da se taj uspeh i obeleži. Upravo zbog toga će iduće godine, pored redovnog termina u novembru, biti održano i dodatno, slavljeničko izdanje 8. i 9. aprila 2022. Lokacija ostaje Luka Beograd, ali ovog puta u novom, još većem i spektakularnijem hangaru Matrez, čija brutalistička arhitektura oduzima dah već na prvi pogled!

A posle četvorogodišnje pauze u Beograd se vraća i neprikosnovena Nina Kraviz, čiji je nastup na ovogodišnjem Exitu po mišljenju mnogih bio i jedan od najboljih na celoj svetskoj sceni u godini za nama! Sa njom stiže i jedan od najpoštovanijih svetskih DJ-eva, živa techno ikona i američki DJ ruskog porekla – Zak Khutoretsky, poznatiji kao DVS1! Njemu će to biti povratak u srpsku prestonicu posle čak sedam godina, dok je neverovatno da će legenda detroitskog techna DJ Bone prvi put nastupiti u Srbiji upravo na prolećnom izdanju No Sleep festivala 2022. godine!

Nina Kraviz je trenutno na vrhuncu svoje prebogate karijere. Osim što je već godinama jedan od najtraženijih izvođača elektronske muzike u svetu, njeni novi pop singlovi haraju američkim radio stanicama, a pesme „Skyscrapers“ i „This Time“ remiksovale su njene brojne kolege ovog leta, uključujući i Solomuna! Hedlajnerka je vodećih svetskih festivala, kao što su Coachella, Primavera, Ultra, Awakenings, Time Warp, Sonar, a na Exitovoj mts Dance Areni nastupala je čak četiri puta, gde je postala praktično prvi izvođač kojem je publika stadionski skandirala ime, pozivajući je na bis. Njena izdavačka kuća трип radi punom parom, a techno-trance himnu „Lolytrance“, koju potpisuje Antigone, mnogi smatraju za traku godine! Dok čekamo novi singl i nadolazeći album, Ninu možemo „sresti“ u super-popularnoj igrici Cyberpunk 2077.

DVS1 je ’90-ih učestvovao u stvaranju američke rejv scene, a danas je jedan od najpriznatijih svetskih DJ-eva i rezident kultnog kluba Bassiani. Poznat je po konceptu žurki Wall Of Sound, koje organizuje u Roterdamu od 2015. godine, a predvodio je velike svetske festivale, poput Decibela i Dekmantela, i puštao uz techno pionire kao što su Jeff Mills i Robert Hood, dok su njegovu produkciju velikani poput Bena Klocka i Derricka Maya odavno svrstali u budućnost techno zvuka Srednjeg zapada. Ponosi se svojom zbirkom vinila – fascinantnom kolekcijom od 30.000 ploča (!) i projektom MONOM, čiji je fokus prostorno planiranje zvuka.

DJ Bone je jedan od najcenjenijih predstavnika sa samog tehno izvorišta i detroitske scene, ali sa nepogrešivnim osećajem za savremeni zvuk. Neprikosnoven za vinilima, DJ pult je delio sa svim drugim velikanima Detroita, od Juana Atkinsa do Kevina Saundersona. Njegova strast za muzikom, jedinstven stil i virtuzno umeće pozicionirali su ga među techno velikane poput Jeffa Millsa, DVS1, Bena Simsa i Dave Clarka, istovremeno inspirišući mlađe generacije DJ-eva, kao što su Ben Klock i Ben UFO. Pored nastupa na prestižnim DJ festivalima kao što su Dekmantel, Movement ili Freerotation, DJ Bone pokreće svoje Further žurke u kultnom amsterdamskom klubu Radion, gde će mu jedan od prvih gostiju biti još jedna techno ikona – Laurent Garnier.

Dvodnevne ulaznice za No Sleep festival 2022 biće u prodaji od ponedeljka, 27. decembra u podne, po preliminarnoj „early-bird“ ceni od samo 1.990 dinara, dok će cena dvodnevnih VIP ulaznica biti 3.990 dinara. Količina ulaznica po ovim cenama biće ograničena, a moći će da se kupe putem prodajne mreže Gigs Tix.

Za kupce koji još nisu refundirali No Sleep till EXIT ulaznice postoji nekoliko opcija: za ulaznice kupljene po ceni od 490 do 690 dinara, posetioci mogu da biraju jedan festivalski dan u klubu Drugstore; za ulaznice kupljene po ceni od 890 do 1.590 dinara, posetioci mogu da biraju jedan festivalski dan u hangaru Matrez; za VIP ulaznice po ceni od 1.990 dinara i više, posetioci mogu da biraju jedan VIP festivalski dan u hangaru Matrez. Proces registracije za dan po izboru biće definisan naknadno, posle objave programa drugog dana festivala. Ukoliko im ne odgovaraju novi datumi i opcije, svi kupci No Sleep till EXIT ulaznica moći će da refundiraju ulaznice. Više informacija o procesu refunda biće objavljeno u ponedeljak, 27. decembra na Gigs Tix.

Pored nagrađivanog festivala, No Sleep platforma ima i svoju kultnu binu na Exitu, sa kojom je izgradila zavidnu reputaciju na svetskoj sceni elektronske muzike u proteklih šest godina, sarađujući sa vodećim svetskim klubovima kao što su fabric, Tresor, Fuse, Rex, Concrete, Goa Rome, Sub Club, Bassiani, The Bunker New York, D-Edge Sao Paulo, u kojima je održala brojne No Sleep žurke u svetskim metropolama kao što su London, Njujork, Rim, Sao Paulo, Barselona, Brisel i druge.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..