Jedan od hedlajnera EXIT festivala 2022. i utemeljivač high tech minimal techna Boris Brejcha objavio je na dan svog rođendana novi album „Never Stop Dancing“, za izdavačku kuću Ultra Music. Deseto studijsko izdanje ovog svetski poznatog producenta čini 12 numera, kojima preovladava techno i Brejchi svojstven high tech minimal. Tokom prethodnih nekoliko meseci Brejcha je objavio pet singlova sa ovog albuma - „Spicy“, „House Music“, „Take A Ride“, „Twisted Reality“ i „Never Stop Dancing“.

Vokali Brejchine dugogodišnje partnerke i muze Ginger veoma su bitan deo Brejchine diskografije, pa se pojavljuju na pet traka ovog albuma. Prvi singl „Spicy“ kombinuje energične doboše i delikatne klavirske akorde sa zanosnim vokalom Ginger. Numera „Take A Ride“ je usredsređena na euforične brejkove i pulsirajuće bas linije, a nedavno objavljen singl „Never Stop Dancing“ je savršena i energična tehno traka, koju karakteriše prepoznatljiv ritmički gruv, dok su pulsirajuća ritam sekcija i dominantna višeslojna sint melodija još jednom uparene sa hipnotišućim vokalom Ginger.
 
Pored pet već objavljenih singlova, ovaj album muzički usmeren direktno ka plesnim podijumima donosi još sedam novih i sjajnih hitova. „Afterlife“ je numera za udarne termine, „Hold Your Speakers“ obiluje Brejchinim prepoznatljivim ritmom, „State Of Mind“ je vrlo dinamična, više kosmički orijentisana i apstraktnija nego prethodne dve. „Falcon“ je nešto dublja i mračnija, melodična traka sa introspektivnim osvrtom, konceptualno dosta slična numeri „Himmelblau“. Trake „Underworld“ i „Skywalker“ dele industrijalne gene, poigravajući se sa klasičnim evropskim techno zvukom i izražavajući Borisovu oštroumnost, zahvaljujući kojoj je ovaj album fantastičan konceptualni krug.
 
Brejchin deseti studijski album još jedan je dokaz njegove posvećenosti produkciji, neprikosnovenog talenta za stvaranje unikatnog zvuka, ogromne ambicije i temeljnog rada. Album „Never Stop Dancing“ prati Brejchina ovogodišnja EP izdanja – „Vodka & Orange“, „Matrix“ i „EXIT“, dok je početkom prošle godine objavio veoma hvaljen i cenjen album „Space Driver“, na kojem je takođe sarađivao sa Ginger.
 
Brejchin proboj na svetsku elektronsku scenu dogodio se 2006. godine, dvostrukim EP-jevima „Monster“ i „Yellow Kitchen“, i od tada nastavlja da razvija svoj jedinstveni stil muzike koji naziva high tech minimalom. Ovaj stil drugi često nazivaju inteligentnom muzikom sutrašnjice. Žanr su prihvatili i drugi izvođači, a on ga je masterirao do perfekcije.
 
Ovaj miljenik domaće publike jedan je od prvih potvrđenih hedlajnera 21. izdanja EXIT festivala, koji će biti održan od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Osim njega, na predstojećem Exitu nastupiće i kralj alternativnog rocka Nick Cave sa svojim bendom The Bad Seed. Festivalski kompleti ulaznica mogu se kupiti po ceni od 6.490 dinara, uz popust od čak 60 odsto. Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds dostupne su po poklon cenama, sa preko 40 odsto popusta. Cena regularnih jednodnevnih ulaznica je 2.990 dinara, fan pit ulaznice su dostupne po ceni od 3.990 dinara, a VIP po ceni od 12.000 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na oficijalnom festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i online na stranicama Gigs Tixa.

Photo: Felix Hohagen

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..