Jedan od najvećih elektronskih umetnika današnjice i miljenik svetske publike, Maceo Plex, objavio je novi singl „Revision" koji je urađen u saradnji sa Programom 2 i Giovannijem, a koji najavljuje novi Plexov album. Numera „Revision" svoju svetsku premijeru imala je na jubilarnom 20. izdanju EXIT festivala ovog jula, pred desetinama hiljada fanova, koji su drugog festivalskog dana na jednom od najpopularnijih plesnih podijuma na svetu, dočekali jutro uz Maceo Plexa – jednog od simbola mts Dance Arene. Upravo zbog ove snažne povezanosti Exita i Macea, traka koja je kasnije obeležila Plexove letnje nastupe globalnu premijeru imala je na zvaničnim Facebook i Instagram stranicama festivala.

Maceo Plex & Program 2 "Revision" Feat. Giovanni
 
Ovaj producentski genije više puta je ponovio da EXIT smatra „jednim od najboljih festivala na svetu“ i da je nastupati na njemu „jedan od najboljih osećaja u životu“, dok pred svaki izlazak na Dance Arenu i dan danas ima tremu.
 
Maceo Plex je ove godine objavio i singl „You Know What I Got“ na Ministry of Soundu, gostovao na čuvenom BBC Radio 1, stigao do prvog mesta na Beatportovoj listi svojim remiksom Faithlessove himne „Insomnia“ i izdao dosta kvalitetnog materijala za svoju etiketu Ellum Audio.
 
Uskoro stiže Plexov novi studijski album, a prethodni koji je izdao 2017. godine pod nazivom „Solar“ postigao  je izuzetan uspeh. Prve naznake onoga što možemo očekivati od novog albuma stižu u formi prvog i očaravajućeg singla „Revision“ u saradnji sa Giovannijem. Ovim sjajnim komadom elektronske muzike od početka preovladava anđeoski vokal, kozmička sint linija elegantno pliva kroz pregršt frekvencijskih boja, dok snažna ritam sekcija daje izutetnu pokretačku moć. Melanholični akordi zajedno sa drugim vokalom u miksu momentalno teraju slušaoce na ples. Ova numera savršeno je iznijansirana za velike prostore i brojnu publiku, što je forma kojom Maceo Plex sa lakoćom vlada.
 
Naredno, 21. izdanje EXIT festivala biće održano od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi. Prvi potvrđeni hedlajneri su Nick Cave & The Bad Seeds i Boris Brejcha. Festivalski kompleti ulaznica mogu se kupiti po ceni od 6.490 dinara, uz popust od čak 60 odsto. Jednodnevne ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds dostupne su po poklon cenama, sa preko 40 odsto popusta. Cena regularnih jednodnevnih ulaznica je 2.990 dinara, fan pit ulaznice su dostupne po ceni od 3.990 dinara, a VIP po ceni od 12.000 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na oficijalnom festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i online na stranicama Gigstixa.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..