36. JAZZ festival Valjevo počeće u petak 25. decembra u 21h i svake večeri do 29. decembra emitovaće koncerte i specijalizovane emisije namenjene ljubiteljima dobre muzike i pravog džeza. Celokupan program će biti besplatan i emitovan premijerno na YouTube kanalu festivala ValjevoJazzFest tokom navedenog perioda. Festival će ove godine otvoriti premijera dokumentarnog filma „Bravo, majstore!“ 25.12. u 21h posvećenog nedavno preminulom dr. Voji Milutinoviću, dečijem hirurgu i muzičaru iz Valjeva koji je i sam svojevremeno učestvovao u organizovanju festivala. Druge festivalske večeri publika će moći da gleda koncert našeg poznatog džez saksofoniste i kompozitora Jovana Maljokovića, koji će uz svoj Balkan Salsa bend izvesti premijerno numere sa svog novog albuma „Reka života“.

Naredne dve večeri u okviru promocije novog albuma nastupiće jedan od vodećih makedonskih džez gitarista i kompozitora Sašo Popovski. Album „Fallen land“ na uzbudljiv način redefiniše izraz Balkan Soul, a uz Popovskog će nastupiti Ivan Bejkov (kontrabas) i Viktor Filipovski (bubnjevi). Pretposlednje večeri festivala izraelska zvezda u usponu čarobnog glasa Tula nastupiće u pratnji benda Shalosh. Rođenjem u Tel Avivu u mešovitoj jemensko-poljskoj porodici uz odrastanje na Bliskom istoku uneli su u njene izvedbe vrlo šarenolik i raznovrstan pristup i obezbedili joj mesto ne samo na jazz, već i na world music sceni.
 
Zatvaranje festivala povereno je studentima Jazz odseka Muzičke Akademije 29.12. u 21h. Uz podršku bivših i sadašnjih učenika Valjevske Gimnazije, Aleksandra Cvejića i MC-jeve Petra Ninića – TKAČ i Dragutina Čulića – DON DADA, provešće publiku kroz terapiju izloženosti kvalitetnoj muzici u emisiji pod nazivom „Bolje sprečiti nego lečiti“.  

Celokupan program možete pogledati na sajtu festivala jazzfest.rs , prijavom na YouTube kanal ValjevoJazzFest možete besplatno pogledati sve koncerte i emisije u okviru ovogodišnje manifestacije.

ValjevoJazz festival jedini je džez festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo više od 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva. Ove godine pod sloganom Jazz vakcina podržan je od strane Ministarstva za Kulturu i informisanje i Grada Valjeva, a održava se u organizaciji Centra za kulturu Valjevo.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..