Približavaju se kraju ovogodišnje Beogradske muzičke svečanosti u organizaciji CEBEF-a. Festival se, pored epidemiološke situacije i prouzrokovane nemogućnosti da neki umetnici nastupe, pa samim tim i nekoliko otkazanih koncerata, ipak uspešno održava. Večeras, 11. novembra, će se u Kolarčevoj zadužbini održati koncert Simfonijskog orkestra RTS pod dirigentskim vođstvom Bojana Suđića, sa pijanistkinjom Jasminkom Stančul. Ova vrsna umetnica ce posebno se ističe po izuzetnom afinitetu prema muzici Betovena koju će izvoditi na ovom koncertu, a sa javnošću je podelila radost što nastupa na našem festivalu.

Jasminka Stančul je osvojila prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju “Betoven“ u Beču, i u svojoj karijeri beleži uspešne nastupe sa izvanrednim svetskim orkestrima i dirigentima.

Kuriozitet programa ovog koncerta je premijera kompozicije “Isceli Isuse rane moje“ za sopran i Simfonijski orkestar, nedavno preminule kompozitorke Isidore Žebeljan, koju će izvesti sopranistkinja Aneta Ilić.

Na završnom koncertu festivala, 13. novembra na Kolarcu nas očekuje nastup Beogradske filharmonije pod vođstvom Hansa Grafa, počasnog dirigenta Hjustonskog simfonijskog orkestra, kada će naš renomirani orkestar izvoditi dela Mocarta.
 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..